wonen in een dynamische omgeving

Woontoren Herculesplein

Utrecht groeit de komende twintig jaar door tot circa 400.000 inwoners. De vraag naar (huur)woningen stijgt en op veel plekken in de stad worden projecten gestart waarmee de stad verder verdicht. In het oosten van Utrecht is veel groen, er zijn veel goede faciliteiten, maar er wordt in relatief lage dichtheid gewoond.

Functie:
500 huurwoningen van ca. 65m2

Opdrachtgever:
VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling Oost

Locatie:
Utrecht

Status:
studie

Rond stadion Galgenwaard zijn de afgelopen jaren twee ontwikkelingen gedaan die beiden voorzien in deze behoefte en nu is de herontwikkeling van het kantoorgebouw aan het Herculesplein in voorbereiding.

Deze uitdagende locatie biedt mogelijkheden om te wonen in een dynamische omgeving: goed bereikbaar met openbaar vervoer en met de auto. Een eerst wat rommelig gebied, wat eigenlijk alleen in de weekeinden tot leven komt, krijgt een grote impuls qua levendigheid. De bewoners in de appartemententoren zorgen ervoor dat er buiten wedstrijddagen meer activiteit is op straat en in de omliggende commerciële plint.

Stadion Galgenwaard wordt met de komst van Toren Herculesplein een levendig gebied met hogere sociale veiligheid. De aanwezige faciliteiten worden intensiever en dus beter gebruikt. De toren aan het Herculesplein is een woontoren die de FC Utrecht beleving versterkt en midden in de voetbalbeleving staat. In de directe omgeving is veel te doen en regelmatig kun je vanuit je woonkamer een voetbalwedstrijd ‘live’ volgen. Vanuit het stadion gezien zorgt de toren ook voor meer intimiteit.

Gerelateerde projecten

Dit vind je misschien ook interessant

Benieuwd naar een verhaal over architectuur waar je gelukkig van wordt?

neem contact op