groene ontvangst balie met de tekst ''eerlijk over eten voedingscentrum'' in het voedinscentrum in Den Haag

gezonde en circulaire stimulans

Voedingscentrum, Den Haag

De nieuwe kantoorruimte van het Voedingscentrum is circulair ingericht, flexibel en toekomstbestendig. De werkomgeving stimuleert en faciliteert een gezonde leefstijl bij werknemers. Een omgeving die uitnodigt en het makkelijker maakt om gezond en actief bezig te zijn.

Fotografie: Mart Stevens

Functie:
Gezonde en flexibele werkomgeving op basis van circulariteit

Opdrachtgever:
Stichting Voedingscentrum Nederland

Locatie:
Den Haag

Status:
in gebruik

herbruikbare schommelstoelen boven een vloer van groen en grijs tapijt in het voedingscentrum in Den Haag

Circulair bouwen

Het Voedingscentrum informeert consumenten over duurzame voedselkeuzes. Een onderdeel daarvan is het tegengaan van voedselverspilling. In de lijn van deze activiteit past het circulair bouwen uitstekend. De toegepaste materialen zijn hergebruikt, alle elementen zijn makkelijk te onderhouden en te verplaatsen, en al deze materialen of elementen zijn te recyclen of te reproduceren aan het einde van hun levenscyclus of krijgen een nieuwe functie. Op de vloer ligt hier daarom “tapijt met ervaring”. Het meubilair is vervaardigd van materiaal dat eerst keukens liet schitteren op beurzen. De basis van de nieuwe kantooromgeving is een ‘casco’ gehuurde ruimte, verdeeld over twee verdiepingen.

Gezonde en groene werkomgeving

Het ontwerp van LIAG draagt op vele manieren bij aan het realiseren van een gezonde en comfortabele werkomgeving. De indeling van het gebouw stimuleert om te bewegen, elkaar te ontmoeten, en om afwisselend staand en zittend te werken. Een ‘loper’ verbindt de verschillende type werkplekken – de ultieme stilteplek of een flexibele werkplek, afhankelijk van de werkzaamheden van die dag – én werknemers. Het interieur heeft een groene en ‘foody’ uitstraling gekregen: Sfeerbeelden met gezonde voeding en lampenkappen gemaakt van paddenstoelen zijn hier opgehangen. Het gebruik van schadelijke stoffen voor het milieu is hierbij vermeden.

Als Voedingscentrum willen we gezond en duurzaam gedrag stimuleren, en we verwachten dat onze omgeving mee verandert en ons hierin faciliteert. Dan moeten we waar mogelijk ook zelf het goede voorbeeld geven.
Gerda Feunekes - directeur Voedingscentrum

Een organisatie in verandering

Het Voedingscentrum wil in de toekomst consumenten actiever meenemen in de wereld van gezonde, veilige en duurzame voeding. De centrale ontmoetingsruimte is daarom multifunctioneel inzetbaar. Naast een ruimte om te lunchen, is deze ruimte ook geschikt voor de organisatie van lezingen en workshops. De nieuwe kantoorruimte zal het Voedingscentrum een nieuw elan geven, zodat gezond, veilig en duurzaam gedrag vanzelfsprekend, bereikbaar en begrijpelijk wordt voor iedereen!

De nieuwe kantoorruimte geeft de organisatie een frisse start en nieuw elan. De werkomgeving is zo ingericht dat gezond, veilig en duurzaam gedrag vanzelfsprekend, bereikbaar en begrijpelijk is voor iedereen!

Website:
Voedingscentrum

Gerelateerde projecten

Dit vind je misschien ook interessant

Benieuwd naar een verhaal over architectuur waar je gelukkig van wordt?

neem contact op