verbeteren van de zichtbaarheid

Upgrade Entreegebied Wilhelminatoren

De Wilhelminatoren ligt prominent op de Kop van Zuid in Rotterdam. De toren is door de ligging en architectuur beeldbepalend voor het gebied. De hoofentree, naast de metro-ingang, valt onvoldoende op en de entreehal is gedateerd. Receptiebalie en koffiecorner zijn niet door 1 persoon te bemensen, meubilair en akoestiek bieden niet het comfort dat Principal aan haar huurders en bezoekers wil bieden. Tijd voor een upgrade dus! Wij maakten een voorstel met circulariteit als uitgangspunt. Een vriendelijk en uitnodigende entree, waar je bij binnenkomst je meteen welkom voelt.

Functie:
Ontmoetings- en wachtruimte met bezoekersbalie, koffiebar en flexwerkplekke

Opdrachtgever:
Principal Real Estate B.V.

Locatie:
Rotterdam

Hoe zijn wij aan de slag gegaan? Ten eerste zorgden wij voor meer samenhang tussen de verschillende onderdelen van de ruimte. De nieuwe afwerking heeft lichte natuurlijke materialen, zodat de entree een prettige verblijfsruimte wordt. We plaatsen de balie recht tegenover de entree, goed zichtbaar. De bar aansluitend aan de balie komt rond de kern. Het lounge gebied wat nu vrijkomt kan perfect gebruikt worden als ontmoetingsruimte. En is ook voor grotere groepen geschikt. Het hergebruikte houten meubilair en de nieuwe houten wandbekleding rond de kern zorgen voor continuïteit. Hiermee is de routing en de zonering van de functies duidelijk voor alle bezoekers. De houten latten van de wand zetten we door tegen de plafonds. De onderste twee verdiepingen worden samen één ruimte om elkaar te ontmoeten, rustig te werken of te overleggen.

Ook de zichtbaarheid en de aantrekkelijkheid van buiten hebben we verbeterd, inclusief de ruimte op de eerste verdieping. De zone langs de glazen gevel gebruiken we voor zitplekken. Een stamtafel, een grote koffietafel en een reeks flexibele werkplekken zorgen voor meer levendigheid. Voorbijgangers krijgen een idee wat hierbinnen gebeurt. De mensen binnen hebben prettig uitzicht. Het royaal toevoegen van ‘levend groen’ zorgt voor een prettig binnenklimaat.

Resultaat van de upgrade? De entree is representatief en biedt mogelijkheden voor informeel overleg. Een fijne plek om elkaar te treffen. Geconcentreerd werken kan natuurlijk ook. De bezoekers vinden er makkelijk hun weg. En je kan je werkdag hier beginnen met een goede kop koffie.

Gerelateerde projecten

Benieuwd naar een verhaal over architectuur waar je gelukkig van wordt?

neem contact op