voetbal stadion Woudenstein van excelsior in Kralingen Rotterdam met voetballende kinderen

een thuisbasis voor Rotterdam

Uitbreiding Stadion Woudestein

Tijdens de zomerstop van 2016 zijn twee hoeken van Stadion Woudestein dichtgebouwd. S.B.V. Excelsior leefde al geruime tijd met de ambitie om haar stadion uit te breiden. LIAG heeft hiervoor een ontwerp gemaakt waarbij er o.a. 700 extra plaatsen gerealiseerd konden worden.

Functie:
Voetbalstadion

Opdrachtgever:
S.B.V. Excelsior

Locatie:
Rotterdam

Algemeen directeur Ferry de Haan: "Het masterplan voor een dicht Stadion Woudestein is een lang gekoesterde ambitie, waarvoor we nu de eerste stappen gaan zetten. Het stadion ligt aan een toegangspoort van Rotterdam, waar vele inwoners, bezoekers, families en studenten de stad binnenkomen. Wij willen daar als Excelsior een grotere rol in gaan spelen en het stadion een nadrukkelijk gezicht geven, aan de binnen- en buitenkant".

De hoeken die grenzen aan de Robin van Persie-tribune zijn gevuld met publieksplaatsen. Hierdoor groeit de capaciteit van het stadion naar 4.500 plekken tegenover 3.750 voorheen. Naast deze publieksplaatsen zijn ook de faciliteiten voor de supporters aangepakt. Onder andere het sanitair en de horecavoorzieningen, die zwaar onder de maat waren, voldoen nu weer aan de eisen van deze tijd. Het authentieke supportershome is binnen deze plannen intact gebleven, evenals het terras dat uitkijkt op het veld.

Het masterplan dat er ligt is gebaseerd op het dichtbouwen van alle hoeken van het stadion. Wij hebben een bewuste keuze gemaakt om te starten met het dichtmaken van twee hoeken, waarbij we meer capaciteit creëren maar ook de faciliteiten voor supporters naar een hoger niveau tillen. De afgelopen twee seizoenen hadden wij een bezettingsgraad van 96 procent en zijn wij meerdere wedstrijden uitverkocht geweest, meer publieksplaatsen zijn dus hartstikke welkom.
Ferry de Haan over de noodzaak van de verbouwing

De uitbreiding geeft Excelsior ook meer mogelijkheden om haar organisatie te huisvesten. Voor de stewards is er een aparte ruimte ingericht onder de Robin van Persie-tribune, die zij op wedstrijddagen kunnen gebruiken. Daarnaast is een nieuwe commando- en radiokamer meegenomen in de plannen.

"De laatste seizoenen in de Eredivisie is Excelsior een club van Groot Rotterdam gebleken. Haar thuisbasis ligt in het prachtige Kralingen, maar bezoekers komen uit de hele omgeving van Rotterdam. Met deze verbouwing willen we ook het stadion naar een Eredivisiewaardig niveau tillen", besluit de algemeen directeur van Excelsior.

Gerelateerde projecten

Dit vind je misschien ook interessant

Benieuwd naar een verhaal over architectuur waar je gelukkig van wordt?

neem contact op