zijaanzicht van sportaccomodatie Loevenhoutsedijk in Utrecht met een korfbalveld en een blauwe gevel met daarin een witte strook waarop sportende mensen staan afgebeeld

energiezuinig en efficiënt

Sportaccommodatie Loevenhoutsedijk

Op sportpark Loevenhoutsedijk in Utrecht Overvecht staat een nieuwe sportaccommodatie. Met deze sporthal wil de gemeente Utrecht meer ruimte voor bewegingsonderwijs, georganiseerde sporten en buurtactiviteiten creëren. De sporthal wordt overdag gebruikt door leerlingen van het nabijgelegen Trajectum College. Daarnaast maakt korfbalvereniging Synergo gebruik van de nieuwe sportvoorziening, zij hebben hier ook een kantine.

Fotografie: Mart Stevens

Functie:
multifunctionele sportaccommodatie

Opdrachtgever:
Gemeente Utrecht

Locatie:
Utrecht

Slim en efficiënt ruimtegebruik

Het uitnodigende gebouw heeft een duidelijke herkenbare, dynamische uitstraling en is overdag en in de avond-/weekenduren goed benaderbaar. Het is een compact gebouw met een slim en efficiënt ruimtegebruik. De verschillende onderdelen in het gebouw kunnen afzonderlijk van elkaar functioneren en kunnen tevens ingezet worden voor evenementen. Er wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen die een doelmatig karakter hebben, ook ten behoeve van het onderhoud. Het bezoek aan de sportaccommodatie zal een plezierige, energieke ervaring gaan opleveren voor de gebruikers.

Hoge -fossiele- energiezuinigheid

De gemeente Utrecht streeft naar een zeer duurzame sportaccommodatie en stelt hoge eisen aan duurzaamheid voor alle GPR-thema’s zoals energiezuinigheid, materiaalgebruik, binnenmilieu, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde. De gemeente hecht expliciet aan een hoge -fossiele- energiezuinigheid. Bovendien zijn er, ter bescherming van de natuur in de stad, verblijfplaatsen gemaakt voor de gewone dwergvleermuis.

In samenwerking met Mertens Bouwbedrijf heeft LIAG de sportaccommodatie ontworpen en gerealiseerd (Design & Build).

Partners:
Mertens Bouwbedrijf

Gerelateerde projecten

Dit vind je misschien ook interessant

Benieuwd naar een verhaal over architectuur waar je gelukkig van wordt?

neem contact op