bruisend van activiteit

Rijn IJssel

LIAG heeft voor Rijn IJssel in Arnhem een nieuw, transparant gebouw gerealiseerd met een open karakter dat een veilige en prettige onderwijsomgeving biedt aan de studenten en medewerkers. Het is een flexibel gebouw dat aansluit bij de huidige en toekomstige onderwijsbehoeften.

Fotografie: Iemke Ruige, Ben Vulkers

Functie:
Onderwijsgebouw voor ROC-opleidingen Administratie & Ondernemerschap, Orde & Veiligheid en Uiterlijke Verzorging met parkeergarage

Opdrachtgever:
Bestuur Rijn IJssel

Locatie:
Arnhem

Transparantie. Dat is het eerste waar je aan denkt bij de nieuwbouw in Presikhaaf. Het nieuw ontworpen gebouw biedt de omgeving ruimte om van buiten naar binnen te kijken. Met de riante overstekken van de bovenste verdiepingen, het lijnenspel van de vloerranden en de grote glasoppervlakken krijgt het gebouw een krachtige en markante uitstraling. De openbare ruimten zijn groots opgezet. De vier verdiepingen worden met elkaar verbonden door speels geplaatste royale trappen. Op deze trappen zijn werkeilanden gecreëerd waar het mogelijk is om achter de computer te werken. Via de trappen zijn alle leerlandschappen te bereiken, die in open verbinding met elkaar staan. Hierdoor wordt het transparante karakter van het gebouw nog eens benadrukt.

Een goede onderwijsomgeving draagt bij aan een hoge onderwijskwaliteit. Het moderne competentiegerichte onderwijs vindt voor een belangrijk deel plaats in de praktijk. Hierdoor is het belangrijk dat de student, naast het bezoeken van een schoolgebouw voor het opdoen van de noodzakelijke theoretische kennis en basisvaardigheden, zich ook met zijn schoolvrienden kan onderhouden en dat hij zich in deze gemeenschap thuis voelt en er ook trots op is.

Doel van deze nieuwbouw was niet alleen een verbetering van het onderwijsaanbod, maar ook een betere herkenbaarheid voor alle gebruikers. Een gebouw dat dienst kan doen als visitekaartje van de school en past bij de strategie, waarin de samenwerking met de praktijk een belangrijk onderdeel is.

Gerelateerde projecten

Dit vind je misschien ook interessant

Benieuwd naar een verhaal over architectuur waar je gelukkig van wordt?

neem contact op