Schets van het Multicultureel Vrijetijds Centrum in Transvaal Den Haag met een uitdagende gevel met een repeterend patroon en gestapelde bouwclusters.

een architectonische motor voor Transvaal

MVC Transvaal

MVC Transvaal is een Multifunctioneel VrijetijdsCentrum van 60.000 m2 in de wijk Transvaal in Den Haag. Het plan voor dit nieuwe gebouw is tot stand gekomen volgens het Medina concept. Het wordt een icoon voor de wijk, een nieuwe impuls van sociaal economische activiteit die groene energie levert aan de omgeving.

Functie:
Multifunctioneel centrum: leisure, winkels, kantoren, school, appartementen, parkeergarage

Opdrachtgever:
Medina Concept Beheer (MCB)

Locatie:
Den Haag

MVC Transvaal is een 21e eeuws concept in stedelijke ontwikkeling. Nieuw omdat het niet alleen om het gebouw gaat maar ook om de inhoud: de langjarige exploitatie, de grote diversiteit en variatie in functies (hotel, zorg, wonen, retail, onderwijs, parking, food, horeca). Beiden bewaakt door Medina Exploitatie waardoor er voor investeerders duidelijkheid ontstaat. 

MVC Transvaal schept werkgelegenheid en fungeert daardoor als een motor voor wijkontwikkeling, voor nieuwe economische bedrijvigheid, voor het aantrekken van diversiteit in populatie, voor waardecreatie. Het Medina concept is een metafoor voor de duurzame manier van wonen en werken die al 1000 jaar met succes bestaat.

Ontwerp + Beeld: © LIAG
Alle getoonde beelden van project MVC Tranvaal Den Haag zijn auteursrechtelijk beschermd en zijn in eigendom van LIAG.
Publicatie, kopieren en/ of downloaden is zonder toestemming van LIAG niet toegestaan.

Gerelateerde projecten

Dit vind je misschien ook interessant

Benieuwd naar een verhaal over architectuur waar je gelukkig van wordt?

neem contact op