Faculteit Economie en Management in Nijmegen met strak gevormde gevel met verschillende grootes in ramen

compact en duurzaam

Faculteit Economie en Management

De bestaande faculteiten op de HAN-campus in Nijmegen groeiden uit hun huisvesting. Uitbreiding op korte termijn was van groot belang om te kunnen blijven voldoen aan de vraag naar goede onderwijsruimten. Het accent ligt hierbij op een open onderwijsgebouw met veel interactie tussen de gebruikers.

Fotografie: Ben Vulkers, Gerard Verschooten

Functie:
Nieuwbouw Faculteit Economie en Management

Opdrachtgever:
HAN Huisvesting

Locatie:
Nijmegen

In de bouwmassa zijn uitkragingen, insnoeringen en gevelafbuigingen aangebracht die reageren op de bestaande bebouwing en omgeving. Zo ontstaat er een gebouw dat telkens weer verrast en als totaalconcept reageert op de naastgelegen Faculteit Gezondheid, Gedrag en Maatschappij. De lichtblauwe stalen gevel maakt van het totaal een stoere 'ijsschots' op de campus in Nijmegen.

Duurzaam gebouw

Bij de ontwikkeling van de huisvesting voor de HAN wordt het milieu als uitgangspunt genomen. Zo is hier gekozen voor een compacte bouwvorm met een uitgekiende klimaatbeheersing. Het is een duurzaam gebouw met een MIG-score (Milieu-Index-Gebouw) van meer dan 200 en een EPC van 0,88 (20% lager dan de EPC-eis). Lampen en roltrappen worden met aanwezigheidsdetectie gestuurd. Het meubilair is gemaakt van materialen die tot de minst milieubelastende categorie behoren.

Het totale plan bestaat in de eindfase uit twee lagen ondergronds parkeren en drie bouwlagen bovengronds. Het ontwerp voor het gebouw is bijzonder goed ontvangen door de Nijmeegse Welstandscommissie.

Gerelateerde projecten

Dit vind je misschien ook interessant

Benieuwd naar een verhaal over architectuur waar je gelukkig van wordt?

neem contact op