Nieuws

Verbindingsbrug Prinses Máxima Centrum officieel geopend

woensdag 04 april 2018

Vorige week is de verbindingsbrug die het Wilhelmina Kinderziekenhuis en het Prinses Máxima Centrum met elkaar gaat verbinden, officieel geopend. De brug zal gebruikt gaan worden om zieke kinderen van het ene naar het andere ziekenhuis over te brengen. De verbindingsbrug is opgebouwd uit een staalconstructie met daaromheen volledige vliesgevels met gekleurd glas.

gebouw. Na de verhuizing blijft het Prinses Máxima Centrum gebruik maken van de faciliteiten van het UMC Utrecht/WKZ.


LIAG is de architect van de nieuwbouw van het Prinses Maximá Centrum: hét kinderoncologisch centrum van Nederland waar de concentratie van zorg en onderzoek op het allerhoogste niveau samen zal komen met de ambitie om ieder kind met kanker te genezen, met optimale kwaliteit van leven.

LIAG draagt hieraan bij door een optimale omgeving te ontwerpen waarin de beleving van het kind centraal staat. Elke leeftijdscategorie krijgt een eigen plek waardoor de sociaal-emotionele ontwikkeling optimaal gestimuleerd wordt. Het gebouw, dat in mei 2018 in gebruik wordt genomen, ondersteunt de medewerkers bij hun dagelijkse werkzaamheden (zorg, onderwijs en onderzoek), en waar de kinderen, ouders en bezoekers zich prettig voelen. Het gebouw staat in dienst van de ontwikkeling van het kind en de behoeften van het gezin.

Gerelateerde projecten

Dit vind je misschien ook interessant

Regelmatig wat geluk in je mailbox?

ja graag