Nieuws

Vanaf vandaag werken wij volledig in de ‘cloud’

dinsdag 16 februari 2021

Als je met Google zoekt naar ‘werken in de cloud’ krijg je in de resultaten voornamelijk artikelen te zien die ingaan op voordelen als toegankelijkheid, eenvoudig onderhoud, lagere kosten, flexibele schaalbaarheid en niet meer afhankelijk zijn van voldoende servercapaciteit. Maar wat betekent het voor ons als architectenbureau om volledig over te stappen naar de ‘cloud’?

Al bijna een jaar alweer werken wij zoveel mogelijk vanuit huis. Als bureau zijn we gewend geraakt om op afstand te werken. Alleen wel met support van de nodige fysieke servers op ons kantoor. We hebben speciaal voor onze projecten Microsoft Teams ingericht. Én met veel softwareprogramma’s werkten we al in de ‘cloud’. Maar de introductie van de nieuwe cloudtechnologie maakt het mogelijk om echt overal te werken. Als we straks weer terug kunnen keren naar kantoor, zijn we zo flexibel, dat we op alle plekken binnen ons kantoor kunnen werken. Teamleden kunnen bijvoorbeeld voor een tender eenvoudig naast elkaar gaan zitten. Samenwerken, sparren, ontwerpen en creëren gaat zo een stuk vlotter. Ook je terugtrekken voor een uurtje volle concentratie vormt geen enkel probleem.

Elke locatie kan tot werkplek worden getransformeerd. Bestanden en programma’s zijn met een authenticator overal toegankelijk. De projectleider kan de notulen die hij schrijft op z’n iPad in de trein gelijk opslaan in de ‘cloud’. Schakelen tussen thuis werken, het reizen naar kantoor en klanten en het werk op kantoor wordt een stuk eenvoudiger en verloopt een stuk soepeler.

Sinds de jaren ’80 hebben we altijd in een Apple omgeving gewerkt. Vanaf vandaag zal dit Windows zijn. Een nieuw virtueel bureaublad, het gebruik van andere shortcuts en nieuwe indelingen vergen de komende dagen wat extra inspanning. Even wennen, maar samen komen we eruit.

If I can make it there, I'll make it anywhere
- F.Sinatra

Dit vind je misschien ook interessant

Regelmatig wat geluk in je mailbox?

ja graag