Nieuws

Vakcollege Thamen: Samen naar de top!

donderdag 4 jul. 2024

Samen naar de top! Deze slogan krijgt letterlijk vorm in de nieuwbouw van Vakcollege Thamen in Uithoorn. Het ontwerp staat symbool voor de weg die vmbo-leerlingen afleggen naar een mooie toekomst. Tegelijkertijd is deze vmbo-school van binnen en buiten een echte blikvanger. Het gebouw zet het praktijkonderwijs en de talenten van zo’n 700 leerlingen in de schijnwerpers.

De nieuwbouw heeft een trapsgewijze opzet. Het begint buiten met een groen schoolplein op meerdere niveaus, met de praktijkruimten voor techniek eronder, en eindigt met een hoogteaccent inclusief een overstek boven een waterberging. Van binnen volgt de zogeheten Thamen-boulevard deze opgaande beweging. Thomas Bögl vertelt: "Alle praktijkruimten haken aan op deze route, maar ook gemeenschappelijke voorzieningen zoals een aula en bijzondere faciliteiten zoals een greenroom. Deze opzet versterkt de kruisbestuiving tussen de richtingen en de leerlingen." Esther Klausen vult aan: “We zetten bovendien alle praktijkrichtingen in de spotlights. We willen dat vmbo-leerlingen trots zijn op wat zij leren. We zorgen ervoor dat dit zowel van binnen als van buiten goed te zien is."

Van start met het definitief ontwerp
Het voorlopig ontwerp is afgerond en met groot enthousiasme ontvangen. Dit succes is het resultaat van een goede samenwerking met de docenten. "De input van de docenten was cruciaal," voegt Esther Klausen toe. "Hun ervaring en inzichten hebben bijgedragen aan een ontwerp dat perfect aansluit bij hun onderwijsvisie en de missie van de school."

Benieuwd naar een verhaal over architectuur waar je gelukkig van wordt?

neem contact op