Nieuws

Thomas staat op de longlist voor de ABN AMRO Duurzame 50

maandag 02 maart 2020

Stem jij Thomas naar de top 1 van deze lijst? Thomas Bögl zet zich zijn hele loopbaan al in voor de duurzame en circulaire bouw. Hij heeft een helder doel voor ogen: een gebouw moet het welzijn van de gebruikers ondersteunen en een positieve meerwaarde leveren aan de omgeving. Om deze ambities waar te maken richt hij de rol van architect compleet nieuw in. Voorbeelden hiervan zijn het Voedingscentrum, De Leister Igge en Lyceum Schravenlant.

LIAG voerde bijvoorbeeld voor het Voedingscentrum het project zelf als aannemer uit.

Wij hebben in het bouwproces niet meer de traditionele rol op ons genomen maar zijn coördinator/adviseur in het hele proces, óók na de oplevering. We hebben onze rol compleet nieuw ingericht, waarbij het welzijn van de werknemers centraal staat.
Thomas Bögl

Daarnaast biedt LIAG ondersteuning binnen de werkprocessen van het Voedingscentrum: zoals verduurzaming en bewustwording (energie en afval) en het creëren van draagvlak voor nieuwe werkvormen en meer bewegen op het werk.

Na zijn studie architectuur volgde Thomas diverse opleidingen, waaronder Cradle-to-Cradle en bouwbiologie. Thomas adviseert de overheid op het gebied van de transformatie van de bouwsector naar een circulaire economie en deelt zijn kennis door (gast) docentschap en lezingen op Universiteiten, scholen en congressen. Ook schrijft hij columns en blogs.


Stem voor maandag 9 maart 2020 12:00 uur op Thomas als jouw favoriet. Stemmen kan via deze link.


Wat is de ABN AMRO Duurzame 50?

De ABN AMRO Duurzame 50 is de jaarlijkse thermometer betreffende duurzaamheid in de bouw en vastgoed in Nederland. De lijst weerspiegelt wat er het afgelopen jaar is gebeurd op het gebied van duurzaamheid in de bouw en vastgoedsector. Ieder jaar vraagt de vakjury zich af wat de belangrijkste vraagstukken en trends zijn en welke mensen daar het meest aan bijdragen.

Wie zijn de koplopers, maken meters, zetten de agenda, werken samen en brengen creativiteit en vernieuwing in? Wie zijn die mensen die over genoeg daadkracht, charisma, contacten, kennis en visie beschikken om de gebouwde omgeving ook echt duurzamer te maken? Lees hier meer.

Gerelateerde projecten

Dit vind je misschien ook interessant

Regelmatig wat geluk in je mailbox?

ja graag