Thomas werkt aan diverse projecten die de mogelijkheden van de integratie van duurzaamheid in het bouwen in al zijn aspecten onderzoeken. In de ontwerpen heeft Thomas aandacht voor de fysieke omgeving en het welzijn van de mens.
Thomas over de gezonde gebouwen van LIAG: “De gebouwen die we ontwerpen en realiseren moeten gebruikers maximaal ondersteunen en gezonder maken. Dat laatste lukt alleen als je voor de mens bouwt.” Meer hierover kun je lezen in het blog op Duurzaam Gebouwd dat Thomas vorig jaar geschreven heeft.
Inspirerend voorbeeld
Een bijzonder geslaagd voorbeeld van een gezond onderwijsgebouw is de renovatie van De Leister Igge in Opeinde. Een aantal weken geleden heeft De Leister Igge dan ook de Duurzaam Bouwen Award 2019 in ontvangst mogen nemen. De jury roemde het project omdat het een inspirerend voorbeeld is voor alle onderwijsgebouwen in Nederland en daarmee een innovatief antwoord geeft op een prangend maatschappelijk vraagstuk.
LIAG levert veel meer projecten op waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Zo is vorig jaar het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie opgeleverd. Het Prinses Máxima Centrum streeft ernaar één van de meest innovatieve ziekenhuizen te zijn wat betreft energiegebruik, CO2-uitstoot, waterhuishouding en milieuvervuiling. Het Prinses Máxima Centrum bereikt dit door toepassing van een effectieve combinatie van duurzame maatregelen. Duurzaamheid in de zorgprocessen en fysieke vormgeving zijn vervlochten in het centrum. Het Prinses Máxima Centrum is het grootste kinderoncologische centrum in Europa en neemt een unieke positie in binnen en buiten Europa en heeft een voorbeeldfunctie als ‘center of excellence’.
De circulaire en modulaire gevelrenovatie van de Hogeschool Windesheim in Zwolle, de transformatie van de Tapijnkazerne naar een nieuwe onderwijsomgeving voor de Universiteit van Maastricht ((BREEAM 4, WELL Silver en energieneutraal) zijn andere voorbeelden van duurzame innovaties waar LIAG momenteel aan werkt.