Nieuws

Tapijn fase I in gebruik genomen

dinsdag 17 maart 2020

Tapijn ondergaat een ware metamorfose: van verlaten kazerneterrein naar levendig stadspark. Dit wordt niet alleen dé plek voor bewoners om te flaneren en te recreëren, maar ook een comfortabele omgeving om te studeren of te werken. Fase 1 is nu in gebruik genomen. LIAG is verantwoordelijk voor de transformatie van de bestaande kazernegebouwen tot een gezonde onderwijsomgeving. Uiteraard met aandacht voor het behoud van de context van de omgeving en de (Rijks) monumentale waarden.

In 2010 verlieten de laatste NAVO-militairen de Tapijnkazerne. Nu opent Universiteit Maastricht hier een nieuwe onderwijsomgeving voor de faculteit School of Business and Economics. Drie kazernegebouwen rondom een appelplaats zijn daarom gerestaureerd. Aan dit monumentale ensemble is nieuwbouw toegevoegd. Het is een slim doordacht ontwerp. Een transparante, verdiept gelegen plint geeft toegang tot de faculteit en verbindt de bestaande bebouwing (met collegezalen, diverse onderwijsruimten en studieplekken) onderling.

Tapijn fase I heeft een oppervlakte van een kleine 8.500 m2. Naast de nieuwe verdiepte plint en de serre komt er nog één nieuw gebouw (fase II) op het terrein: een opvallend gebouw met een alzijdig karakter dat zich voegt tussen de historische kazernegebouwen en het park.

Op 29 mei wordt Tapijn I officieel geopend. Tegen de zomer zal het terrein opgeleverd worden.

Gerelateerde projecten

Dit vind je misschien ook interessant

Regelmatig wat geluk in je mailbox?

ja graag