Nieuws

Succesvolle samenwerking: Sporthal de Wissel en clubhuis KCR opgeleverd

maandag 10 september 2018

Afgelopen vrijdag is de nieuwe sportaccommodatie ‘de Wissel’ opgeleverd. Ridderkerk heeft hiermee een zeer duurzame sporthal erbij gekregen. Samen met aannemersbedrijf P. van Leeuwen (Design and Build) hebben wij deze ontworpen en gerealiseerd. Bijzonder is dat wij ook zoveel mogelijk plaatselijke ondernemers bij het project betrokken hebben.

De sportaccommodatie bestaat uit een multifunctionele sporthal voor de gemeente Ridderkerk en een clubaccommodatie voor KCR, de Korfbalcombinatie Ridderkerk. Bovendien gaat de sporthal diverse onderwijs- en sportverenigingen faciliteren. De akoestische kwaliteit voldoet aan alle normen (NOC*NSF), wat resulteert in een gezond gebruik, met name voor de schoolsportlessen.


De sportaccommodatie heeft een doelmatig en tijdloos karakter. Functionaliteit in gebruik, en toekomstbestendigheid zijn de belangrijke thema’s in het ontwerp.

De sportaccommodatie functioneert als een kleine ‘energie-centrale’. Het complex zonder aardgas is zelfvoorzienend en voorzien van diverse energietechnieken zoals zonnepanelen, warmtepompen en geautomatiseerde luchtbehandelingskasten. Ook hebben we gelet op het gebruik van duurzame materialen. Zo is bijvoorbeeld de nieuwe bar van KCR, maar ook de tribune en wandbekleding uitgevoerd in bamboebeplating.

De accommodatie is inmiddels ook in gebruik genomen. Wij wensen alle sporters veel speelplezier!

Gerelateerde projecten

Dit vind je misschien ook interessant

Regelmatig wat geluk in je mailbox?

ja graag