Nieuws

Officiële opening nieuw schoolgebouw Frits Philips lyceum-mavo, Eindhoven

woensdag 30 augustus 2017

Op dinsdag 29 augustus 2017 is het nieuwe schoolgebouw van Frits Philips lyceum-mavo officieel geopend. De feestelijke opening is verricht door de twee zonen van de oud-directeur van Philips.

Bij het ontwerp van de nieuwe huisvesting heeft LIAG rekening gehouden met de wensen van de opdrachtgever en gebruikers. Er is veel aandacht voor kleinschaligheid, ontwikkeling van de leerlingen en goed contact tussen docent en leerlingen. Het gebouw kent leergebieden met eigen lockers en werkplekken, die als een eigen thuisbasis fungeren. De boven- en onderbouw hebben eigen trappen en blijven gescheiden van elkaar. Zo kunnen de leerlingen van de onderbouw in eigen tempo vanuit hun thuisbasis goed wennen aan de ‘nieuwe wereld’.

De nieuwbouw heeft een onderscheidende uitstraling met een driedimensionale gevel die een steeds veranderend gevelbeeld schept als je erlangs rijdt. Elk perspectief biedt een ander verrassend en fris kleurenschema. Speciaal voor de opening heeft LIAG een film laten maken waar dit goed te zien is.

In februari 2018 wordt de bouw volledig afgerond. De bestaande sporthal wordt getransformeerd en voorzien van een nieuwe kantine die volledig in het ontwerp van de nieuwbouw is geïntegreerd.

Klik hier voor meer projectinformatie.

Gerelateerde projecten

Dit vind je misschien ook interessant

Regelmatig wat geluk in je mailbox?

ja graag