Nieuws

Nieuwbouw Prinses Máxima Centrum bereikt hoogste punt

woensdag 30 augustus 2017

Een nieuwe mijlpaal voor het Prinses Máxima Centrum: het hoogste punt van de nieuwbouw op het Utrechts Science Park werd donderdag 13 oktober 2016 bereikt. Bij dit zogenaamde ‘Pannenbier’ moment werd feestelijk stilgestaan. De bouwers die op het ogenblik aan het nieuwe research- en zorgcentrum voor kinderen met kanker werken, werden bedankt voor het bereiken van deze belangrijke stap.

Met een korte feestelijke bijeenkomst werd het bereiken van het hoogste punt gevierd. Daarbij hoorde uiteraard ook het hijsen van de vlag. Hierbij werden de medewerkers en bouwers van het Prinses Máxima Centrum ondersteund door onder andere kinderen van de Julianaschool uit Bilthoven. Kinderen van deze school zijn al vaker actief geweest voor leeftijdgenootjes met kanker.

In 2011 is LIAG gestart met het ontwerp. In februari van dit jaar werd de eerste paal geslagen. De bouw loopt precies op schema. Zoals het er nu naar uitziet zal het gebouw eind 2017 worden opgeleverd om ongeveer een half jaar later te worden geopend.

Klik hier voor meer projectinformatie inclusief een 3D-animatie van het ontwerp

De bouw wordt gerealiseerd door het bouwconsortium Pro Liberis. Pro Liberis is een samenwerking van VolkerWessels ondernemingen Visser & Smit Bouw bv en HOMIJ Technische lnstallaties bv met Kropman lnstallatietechniek bv.

Via een webcam kunt u de bouw ook live volgen!

Bundeling expertise
In het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht komt alle expertise op het gebied van kinderkanker bij elkaar. Zowel de zorg als de research wordt geconcentreerd in één organisatie. Die bundeling van kennis en kunde stelt het Prinses Máxima Centrum in staat om voor alle vormen van kinderkanker wetenschappelijk onderzoek uit te voeren, iets wat voorheen niet mogelijk was. Ook de nauwe samenwerking tussen research en zorg is uniek. Het Prinses Máxima Centrum heeft als missie om ieder kind met kanker te genezen, met optimale kwaliteit van leven. Op dit moment overlijdt nog één op de vier kinderen met kanker aan deze ziekte.
Met een eerste afdeling werd in 2014 begonnen binnen de muren van het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Daar worden kinderen met vaste tumoren vanuit heel Nederland en kinderen met alle vormen van kanker uit de Utrechtse regio behandeld. Ook de researchafdeling is inmiddels gestart in Utrecht.

Gerelateerde projecten

Dit vind je misschien ook interessant

Regelmatig wat geluk in je mailbox?

ja graag