Nieuws

Nieuwbouw Frits Philips Lyceum Eindhoven opgeleverd

woensdag 30 augustus 2017

Zeventig lokalen, met onder meer een grote aula, gymzaal, theaterzaal en kleine ruimten waar groepjes leerlingen samen aan opdrachten kunnen werken. Het nieuwe Frits Philips Lyceum aan de Avignonlaan in Eindhoven is opgeleverd. LIAG heeft in nauwe samenwerking met de gebruikers het ontwerp gemaakt waarin de ontwikkeling van de leerlingen centraal staat. Frits Philips Lyceum-mavo is een school voor VMBO-t, HAVO en VWO en biedt onderdak aan 1.650 leerlingen.

De nieuwe school voor mavo, havo en vwo is een fusie tussen het Christiaan Huygens College en het Bisschop Bekkers College. De oude locaties, onder meer aan de Broodberglaan, waren na veertig jaar helemaal op. Nieuw onderdak was dus nodig, maar de financiering, kostenplaatje ruim 19 miljoen euro, had wat voeten in de aarde. Door een bezuiniging van het rijk moesten de gemeente en de school extra geld vrijmaken.


Het nieuwe Philips Lyceum is uiteindelijk binnen de afgesproken tijd en binnen het afgesproken bedrag opgeleverd. Het gebouw voldoet aan alle wensen en eisen die op tafel waren gelegd: goede ict-aansluitingen, fijn binnenklimaat, innovatieve led-verlichting en het gebouw is aangepast aan de onderwijsbehoeften.

De nieuw school is van de zestien bouwklussen de eerste die klaar is binnen het nieuwe huisvestingplan van de gemeente. Schoolbesturen en de gemeente hebben daarin onderling afspraken gemaakt over de leerlingenaantallen per locatie en dat er niet meer 'gebouwd wordt voor leegstand'.

Eind augustus kunnen de leerlingen en medewerkers aan de slag in het nieuwe Frits Philips Lyceum.

Klik hier voor meer projectinformatie.

Terug naar overzicht

Gerelateerde projecten

Dit vind je misschien ook interessant

Regelmatig wat geluk in je mailbox?

ja graag