Nieuws

Lyceum Schravenlant 1e prijs voor Award Duurzame Architectuur 2014

woensdag 30 augustus 2017

Op de foto: Thomas Bögl (LIAG), Ifke Brunings (Ateliers), Willem Adriaanssen (HEVO) en Victor van der Wurff (oud-leerling Lyceum Schravenlant). Tijdens het congres Green Buildings op 30 oktober 2014 in de St@art in Apeldoorn is voor de vierde maal de Award Duurzame Architectuur uitgereikt. De inzendingen waren dit jaar van een hoog niveau, wat heeft geleid tot acht nominaties voor de prestigieuze prijs. Wij zijn trots met het winnen van de 1e prijs voor de nieuwbouw van Lyceum Schravenlant Schiedam

Het nieuwgebouwde schoolpand van Lyceum Schravenlant, naar ontwerp van LIAG in samenwerking met Ateliers en HEVO is het eerste C2C schoolgebouw in het voortgezet onderwijs.

Jurylid Hidde van der Kluit: “Het klimaat moest voor leerlingen en leraren optimaal zijn en met de gedreven ambitie bij alle betrokken partijen is de A klasse voor frisse scholen gerealiseerd. Een voorbeeld voor alle te renoveren en te bouwen scholen. De jury is ervan overtuigd dat leerlingen een stevige dosis kennis en bewustwording rond duurzaamheid opdoen en betere ambassadeurs kun je op die leeftijd nauwelijks vinden.”

Klik hier voor het persbericht

In totaal werden er acht projecten genomineerd voor de award Duurzame Architectuur:

1. Biologische boerderij Veld en Beek, Doorwerth
2. Dunea, Zoetermeer
3. Lyceum Schravenlant, Schiedam
4. Tennet TSO (MCE gebouw), Arnhem
5. Distributiecentrum Nature’s Pride, Maasdijk
6. Nutricia Research, Utrecht
7. Gemeentekantoor Europapark, Groningen
8. Watertoren Noord, Groningen

Bijzondere duurzaamheidsprestatie

De Award wordt uitgereikt aan een project met een bijzondere duurzaamheidsprestatie. De prestatie kan liggen op people, planet en profit aspecten. Voor het eerst dit jaar is er aandacht voor de circulaire economie en de circulariteit van gebouwen. De inzendingen laten zien dat duurzaamheid en circulariteit zowel in het proces als in technische aspecten kan worden geïntegreerd. Zo zijn er o.a. diverse samenwerkingsverbanden te herkennen in de verschillende inzendingen. Tevens is er veel aandacht besteed aan de flexibiliteit van de projecten en de geschiktheid voor andere toekomstige bestemmingen tijdens de levensduur.

De jury bestond dit jaar uit Hidde van der Kluit (voorzitter jury), professor Anke van Hal (DGBC), Willem Lageweg (MVO Nederland), Titia Siertsema (UNETO-VNI) en Gijs Verweij (voorheen Wereldhave). Bram Adema (CFP) is secretaris. De drie meest inspirerende projecten worden beloond met de Award Duurzame Architectuur.

Gerelateerde projecten

Regelmatig wat geluk in je mailbox?

ja graag