Nieuws

LIAG op tournee

woensdag 08 november 2017

Voor de jaarlijkse bureau-excursie hebben we vorige week een viertal projecten bezocht die dit jaar in gebruik zijn genomen of waarvan de bouw volop in uitvoering is. In de vroege ochtend vertrokken we met meer dan 30 (oud) collega’s.

Als eerste bezochten we het nieuwe kantoor van WVH geveltechniek. Naast het interieur hebben we o.a. voor het pand een gevouwen wafelgevel ontworpen: indrukwekkend! Tevens zorgt deze gevel voor een prettige optimale lichtinval. Een gezonde en fijne plek om te werken.


De volgende stop was de nieuwbouw voor het Frits Philips lyceum in Eindhoven. Ondanks het aantal van 1650 leerlingen voelt de school kleinschalig aan door een slimme indeling. Bijna vanuit elke plek op de school kun je dwars door de school kijken en zie je de bomen buiten. En toch ondanks die transparantie en de vele open ruimten is het een hele rustige school geworden.

Daarna vertrokken we naar de Rivers International School in Arnhem, een school voor kinderen van 2 tot 18 jaar. Op een prominente locatie in de Arnhemse groeiwijk Arnhem is deze school een half jaar geleden in gebruik genomen. De school heeft één verbindend element en dat is de blauwe route die de sportruimte verbindt met de bovenste verdieping. Deze blauwe trap symboliseert daarbij de loop van een rivier. Aan de centrale ruimte liggen alle gemeenschappelijke ruimten zoals de communityruimte, bibliotheek en de verschillende open leergebieden.

Tot slot bezochten we de bouwplaats van het meer dan 44.000 m2 tellende Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Hier komt straks alle topexpertise op zorg- en onderzoeksgebied samen in één centrum. Het is de combinatie van zorg en research waardoor op een geheel vernieuwende manier afstemming tussen onderzoekers en zorgverleners ontstaat om de best mogelijke resultaten voor kinderen met kanker te behalen. Het Prinses Máxima Centrum is zo ontworpen dat het bijdraagt aan de best mogelijke integrale zorg voor kinderen met kanker. Tijdens het ontwerpproces heeft LIAG een arts en psychologe betrokken om voor ons uit te vinden welke maatregelen daadwerkelijk nut hebben Dit noemen we ‘evindence based design’: een ‘healing envrionment’ maken dat gestaafd is op wetenschappelijk onderzoek.

Het was een hele gezellige en inspirerende dag. Maar bovenal een bijzondere dag om even stil te staan en de tijd te nemen om de kennis en ervaring te delen met het team en te luisteren naar de verhalen van deze mooie projecten.

foto v.l.n.r.:
Rivers International School, Arnhem (interieur)
Rivers International School, Arnhem (exterieur)
Frits Philips Lyceum, Eindhoven
Prinses Máxima Centrum, Utrecht
kantoor WVH Geveltechniek, Oirschot

Terug naar overzicht

Gerelateerde projecten

Regelmatig wat geluk in je mailbox?

ja graag