Nieuws

LIAG ontwerpt accommodatie voor sportpark Loevenhoutsedijk

woensdag 25 oktober 2017

Op sportpark Loevenhoutsedijk in Overvecht Utrecht komt een nieuwe sportaccommodatie. Samen met Mertens Bouwbedrijf heeft LIAG architecten en bouwadviseurs deze Design & Build competitie gewonnen. Met de nieuwe sporthal wil de gemeente Utrecht meer ruimte voor bewegingsonderwijs, georganiseerde sporten en buurtactiviteiten creëren.

De sporthal zal overdag gebruikt worden door leerlingen van het nabijgelegen Trajectum College. Daarnaast zal korfbalvereniging Synergo gebruik maken van de nieuwe sportvoorziening. Zij krijgen ook een kantine in het complex.

Slim en efficiënt ruimtegebruik
Het uitnodigende gebouw krijgt een duidelijke herkenbare, dynamische uitstraling en is overdag en in de avond-/weekenduren goed benaderbaar. Het wordt een compact gebouw met een slim en efficiënt ruimtegebruik. De verschillende onderdelen in het gebouw kunnen afzonderlijk van elkaar functioneren en kunnen tevens ingezet worden voor evenementen. Er zal gebruik gemaakt worden van duurzame materialen die een doelmatig karakter hebben, tevens ten behoeve van het onderhoud. Het bezoek aan de sportaccommodatie zal een plezierige, energieke ervaring gaan opleveren voor de gebruikers.

Hoge -fossiele- energiezuinigheid
De gemeente Utrecht streeft naar een zeer duurzame sportaccommodatie en stelt hoge eisen aan duurzaamheid op alle GPR thema’s als energiezuinigheid, materiaalgebruik, binnenmilieu, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde. De gemeente hecht expliciet aan een hoge -fossiele- energiezuinigheid. Bijzonder is bovendien dat voor de bescherming van de natuur in de stad er in het ontwerp een verblijf wordt gecreëerd voor de gewone dwergvleermuis.

Inmiddels is de engineeringsfase opgestart. De bouw zal starten in november 2017. De oplevering is gepland medio oktober 2018.

Bekijk hier meer projectinformatie.

Terug naar overzicht

Gerelateerde projecten

Regelmatig wat geluk in je mailbox?

ja graag