Nieuws

Kind (en gezin) centraal voor optimale ontwikkeling: LIAG feliciteert Prinses Máxima Centrum met gloednieuw gebouw

woensdag 16 mei 2018

Na jaren van voorbereiding opent het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie haar deuren. Vrijdag 18 mei verhuizen de eerste patiënten naar het nieuwe Prinses Máxima Centrum vanuit de afdelingen van het naastgelegen Wilhelmina Kinderziekenhuis. Daarna volgen de kinderen uit de andere behandelcentra in Nederland. LIAG feliciteert het Prinses Máxima Centrum met deze bijzondere mijlpaal.

LIAG is de architect van de nieuwbouw van het Prinses Máxima Centrum: hét kinderoncologisch centrum van Nederland waar de concentratie van zorg en onderzoek op het allerhoogste niveau samenkomt met de ambitie om ieder kind met kanker te genezen, met optimale kwaliteit van leven.

Het Prinses Máxima Centrum is zo ontworpen dat het bijdraagt aan de best mogelijke integrale zorg voor kinderen met kanker met als uitgangspunt ontwikkelingsgerichte zorg. LIAG draagt hieraan bij door een optimale omgeving te ontwerpen waarin de beleving van het kind centraal staat. Elke leeftijdscategorie heeft een eigen ruimte gekregen ingericht naar hun behoefte waardoor de sociaal-emotionele ontwikkeling optimaal gestimuleerd wordt. Het gebouw staat in dienst van de ontwikkeling van het kind en de behoeften van het gezin.

Dinsdag 5 juni wordt het Prinses Máxima Centrum officieel door koningin Máxima geopend.foto: MMEK

Gerelateerde projecten

Dit vind je misschien ook interessant

Regelmatig wat geluk in je mailbox?

ja graag