Nieuws

Inspiratieboek: Kindcentra in hun omgeving

dinsdag 9 mei 2023

Onlangs verscheen een nieuw inspiratieboek met de titel ‘Kindcentra in hun omgeving’. Dit naslagwerk toont ruim 50 projecten, die uitblinken op de volgende gebieden: ligging in de wijk, duurzaam als gebouw, adaptief in gebruik en comfortabel als (leer)omgeving. Het is een uitgave van Schooldomein.

In deze publicatie zijn meerdere kindcentra van onze hand te vinden, waaronder Kindcentrum De Entree in Zoetermeer, IKC Vossepark in Hillegom en CBS De Regenboog in Nieuwendijk. Wat hebben deze projecten met elkaar gemeen? Voor elk project creëerden we een betekenisvolle omgeving.

Een betekenisvolle omgeving
Uiteraard draait het bij elk project om het kind. We bieden hen een rijke en gezonde leeromgeving. Dat is het vertrekpunt voor elk ontwerp. Wat verder? Het kindcentrum staat middenin de samenleving. Het vervult een levendige buurtfunctie. Het fungeert dus als centrale ontmoetingsplek voor jong én oud.

Inspiratie opdoen? Dat kan.
Heb je zelf te maken met het ontwerp en de realisatie van een kindcentrum? De volgende twee projecten komen uit dit Inspiratieboek:

Gerelateerde projecten

Benieuwd naar een verhaal over architectuur waar je gelukkig van wordt?

neem contact op