Nieuws

Het derde onderwijsgebouw in aanbouw heet vanaf nu Aurora

woensdag 13 mei 2020

Wageningen University & Research organiseerde een prijsvraag onder studenten en medewerkers voor een naam voor het nieuwe onderwijsgebouw op de Wageningen Campus. Dit leverde 840 inzendingen met 462 unieke namen. Daaruit droeg een jury twee namen voor waaruit de Raad van Bestuur koos voor Aurora.

Aurora is de Romeinse godin van de dageraad. De prijswinnaar, studente Annemiek van Kessel, koos voor deze naam vanwege het gebouwontwerp.

Ik vind dit een toepasselijke naam omdat het gebouw gekenmerkt wordt door daglicht in alle gebruiksruimtes. Aurora zorgt ervoor dat het zonlicht zo veel mogelijk plekken in het nieuwe gebouw kan bereiken.
studente Annemiek van Kessel

De planning is dat Aurora in september 2021 in gebruik zal worden genomen.

Het nieuwe gebouw wordt uiterst flexibel met een modulaire opzet. Het gebouw kenmerkt zich door een open structuur. Aan het atrium, dat bijeenkomstfuncties en gezonde food pop-up voorzieningen zal herbergen, zijn de verschillende onderwijs- en laboratoriumruimten verbonden. Een ruime, centrale trap voert door het gebouw. Rondom deze trap is een diversiteit aan werkplekken te vinden.

Zo is er overal overzicht en zicht op elkaar. Dit nodigt uit tot elkaar ontmoeten, inspiratie en het delen van kennis. Hier kom je elkaar écht tegen. Aurora heeft een duurzame uitstraling. Levend groen vormt een belangrijk onderdeel in het interieur. Dit is terug te zien in het atrium met haar terrassen van waaruit een mooi uitzicht is op de rest van de campus. Er is een fijn binnenklimaat met een goede luchtkwaliteit. Daglicht valt rijkelijk binnen.

Gerelateerde projecten

Dit vind je misschien ook interessant

Regelmatig wat geluk in je mailbox?

ja graag