Nieuws

Helden van het Máxima

donderdag 11 juli 2019

'Helden van het Máxima' is de titel van het nieuwe AVROTROS-programma, dat drie weken lang een unieke blik achter de schermen van het Prinses Máxima Centrum geeft.

Maar liefst een jaar lang volgde documentairemaker Paul Rigter intensief een aantal gezichtsbepalende medewerkers voor en achter de schermen in het Prinses Máxima Centrum. Vanavond om 21.35 uur is de eerste uitzending van deze nieuwe serie op NPO1.

Van verpleegkundig specialist tot medisch directeur en van teamleider apotheek tot chirurg. Dag en nacht staan ze paraat voor kinderen met kanker en maken daarmee het verschil tussen leven en dood. Tijdens momenten van onverwachte blijdschap en momenten van intens verdriet. Wie zijn deze mensen die hun leven in het teken stellen van de genezing van kinderkanker?

De uitzendingen zijn te zien op:
11 juli 2019 - 21.35 uur op NPO 1
18 juli 2019 - 21.35 uur op NPO 1
25 juli 2019 - 21.40 uur op NPO 1

De promo kun je alvast bekijken op youtube:


Eva Jinek

Eva Jinek gaf afgelopen dinsdag in haar programma aandacht aan de documentaire en sprak met directeur en oncoloog Rob Pieters en verpleegkundige Arno Deege. Rob Pieters vertelt in het interview dat hij enorm trots is op het Máxima Centrum. Het liefst zou hij willen dat het ziekenhuis niet meer zou hoeven bestaan. “Het is het mooiste gebouw waar je nooit wil komen. Het zou niet nodig moeten zijn.” Want ook al overleeft 75 procent van de patiënten tegenwoordig, toch schetst Pieters een hard beeld. “Van de twaalf kinderen die ik op m’n spreekuur krijg, overlijden er drie. Dat is vreselijk. Ons doel is om ieder kind te genezen, we gaan voor de honderd procent.”

Bekijk hier de aflevering van Jinek terug (fragment vanaf minuut 25:33)

(fotocredits: AVROTROS)

Gerelateerde projecten

Dit vind je misschien ook interessant

Regelmatig wat geluk in je mailbox?

ja graag