Nieuws

Filmavond: Door andere ogen

woensdag 03 juli 2019

Hoe is het om de stad te doorkruisen als rolstoelgebruiker of blinde? Werkt de ‘shared space’ van de Grote Marktstraat wel? In hoeverre is de segregatie van Den Haag voelbaar als je tram 11 neemt? Welke toegevoegde waarde heeft de street art in de Binckhorst?

Studenten van de Rotterdamse Academie van Bouwkunst hebben zeven video’s gemaakt waarbij ze op zoek gaan naar antwoorden op deze vragen. Het geeft inzicht in hoe de stad en haar vormgeving wordt beleefd door verschillende groepen.

Tijdens de filmavond, die plaatsvond bij LIAG, zijn deze video’s getoond aan een breed publiek. Vooral de video’s over de beleving van de stad door mindervaliden maakten indruk op de aanwezigen. Een discussie over het thema toegankelijkheid volgde.

De conclusie? Een goede toegankelijkheid van de openbare ruimte of een stad is een belangrijke voorwaarde – voor iedereen, om het als prettig te ervaren; ook voor ouders met kinderwagens, een oudere achter een rollator of een bezoeker met een rolkoffer. Het is een norm, geen service.

Was je niet aanwezig bij de filmavond, en nieuwsgierig naar de video’s? Bekijk alle video’s op YouTube.

Regelmatig wat geluk in je mailbox?

ja graag