Nieuws

Feestelijke start bouw ROCK Utrecht

woensdag 03 oktober 2018

ROCK maakt onderdeel uit van een herontwikkeling van het voormalige Oudenrijn Ziekenhuis in Utrecht dat getransformeerd zal worden tot een aantrekkelijke en duurzame jongerencampus met in totaal 750 studenten- en starterswoningen. Een joint venture van KKR en Round Hill Capital heeft het voormalige ziekenhuis, de locatie waarop de campus zal verrijzen, en het ontwikkelplan gekocht.

Het pand van het voormalige ziekenhuis zal worden getransformeerd tot 114 short-stay woningen. Daarnaast komen op het terrein twee blokken met in totaal 173 woningen voor young professionals. Als blikvanger zal een door LIAG ontworpen toren van 23 verdiepingen verrijzen met 463 studentenwoningen. Deze toren zal een nieuw baken vormen bij de stadsentree in het westen van Utrecht. De start van de bouw wordt woensdag 3 oktober feestelijk gevierd. Burgemeester Jan van Zanen zal de eerste steen leggen. Ook wordt dan officieel de nieuwe naam geïntroduceerd: Rock Utrecht.

Een nieuw kloppend hart


Het terrein van het voormalige Oudenrijn ziekenhuis in Utrecht zal uiteindelijk weer tot leven komen met een grote binnentuin met daaraan grenzend mooie appartementen en lofts. Ook worden er speciale voorzieningen als horeca en fitness en gemeenschappelijke ruimtes voor de studenten gerealiseerd. Studenten en jonge mensen zullen zich thuis gaan voelen in de levendige omgeving met op de doelgroep gerichte voorzieningen en stadse activiteiten. Een nieuw kloppend hart voor Utrecht, de tweede studentenstad van Nederland.

KuiperCompagnons heeft het stedenbouwkundig plan gemaakt, evenals het ontwerp voor een deel van de woningen. Centrumarchitecten heeft het ontwerp voor de transformatie van het beddenhuis gemaakt en LIAG is verantwoordelijk voor het ontwerp van de zeventig meter hoge woontoren. In de komende twee jaar zal het gehele project gerealiseerd worden aan de Beneluxlaan – Van Heuven Goedhartlaan in Utrecht.

Gerelateerde projecten

Dit vind je misschien ook interessant

Regelmatig wat geluk in je mailbox?

ja graag