Nieuws

Feestelijke aftrap van het bouwproces sportaccommodatie Reijerpark

maandag 27 november 2017

LIAG heeft in samenwerking met aannemersbedrijf P. Van Leeuwen de aanbesteding gewonnen voor de Sportaccommodatie Reijerpark Ridderkerk. Vrijdag 15 september is de aftrap van het bouwproces feestelijk gevierd. Naast een welkomstwoord door wethouder Tineke Keuzenkamp bestond het programma uit een presentatie van Arie Aalbers en een afsluitend woord door de voorzitter van KCR Jos de Vos. Ook werd de nieuwe naam onthuld van de sportaccommodatie.

De opdracht betreft het ontwerpen en realiseren van een sportaccommodatie bestaande uit een multifunctionele Sporthal voor de gemeente Ridderkerk en een Clubaccommodatie voor KCR, de Korfbalcombinatie Ridderkerk. Bovendien gaat de Sporthal diverse onderwijs- en sportverenigingen faciliteren.

De sportaccommodatie heeft een doelmatig en tijdloos karakter. Functionaliteit in gebruik, toekomstbestendigheid en duurzaamheid zijn belangrijke thema’s in het ontwerp. De accommodatie kent een dynamisch gebruik door scholen en verenigingen en biedt onderdak aan deze beide doelgroepen.

Het realiseren van een duurzame sportaccommodatie is een belangrijk gesteld doel. De Sporthal heeft een EPC van 0, dat bijdraagt aan de doelstellingen die de gemeente Ridderkerk stelt in het kader van CO2-reductie en energiegebruik. Ook kent de Clubaccommodatie een energiezuinig karakter (25% beter dan Bouwbesluit). De gehele accommodatie heeft geen gasaansluiting en de warmwaterbereiding geschiedt door middel van warmtepompen en zonnepanelen. De sporthal wordt verwarmd door middel van vloerverwarming. Om onnodig ventileren te voorkomen wordt er gebruik gemaakt van een CO2 regeling. LED-verlichting in combinatie met aanwezigheidsdetectie dragen bij aan de beperking van het energiegebruik.

De Sporthal bestaat uit een sportvloer van 26 x 44 m conform NOC*NSF eisen. Deze vloer is op te delen in drie gelijke simultaan te gebruiken delen. De sporthal bestaat verder uit o.a. kleedruimten, tribunes, bergingen, multifunctionele ruimte en werkruimten. De Clubaccommodatie voor KCR bestaat o.a. uit een ontmoetingsruimte, een keuken met bijbehorende berging en een vergaderruimte.

De engineeringsfase is inmiddels gestart en de ingebruikname staat gepland voor het einde van de zomer van 2018.

Klik hier voor meer projectinformatie.

Terug naar overzicht

Gerelateerde projecten

Dit vind je misschien ook interessant

Regelmatig wat geluk in je mailbox?

ja graag