Nieuws

Feestelijk startsein bouw Kindcentrum BuitenRijck RijswijkBuiten

donderdag 13 april 2017

Op donderdag 13 april 2017 heeft Wethouder Nicole Dierdorp samen met leerlingen van Kindcentrum BuitenRijck op spectaculaire wijze de feestelijke handeling verricht in verband met de start bouw van het nieuwe Kindcentrum BuitenRijck in RijswijkBuiten. Het Kindcentrum BuitenRijck biedt kinderen van 0 tot 12 jaar doorlopende speel-, leer- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Binnen de leerpleinen 0-6 en 6-12 jaar gaan onderwijs en kinderopvang hand in hand. SMT Bouw & Vastgoed uit Rosmalen is verantwoordelijk voor de uitvoering voor dit markante gebouw. Het duurzame ontwerp is van LIAG.

Klik hier voor projectinformatie.

Het Kindcentrum BuitenRijck (sinds 1 september jl. de nieuwe naam voor basisschool De Buit en kinderopvang SRK) is momenteel al op een tijdelijke locatie in RijswijkBuiten gevestigd. Het Kindcentrum BuitenRijck biedt niet alleen een basisschool, maar ook kinderopvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Daarnaast biedt de nieuwe locatie ruimte voor een sportzaal, die tevens voor derden bruikbaar zal zijn, alsmede een welzijnsruimte. Bijna iedere functie heeft hiervoor een eigen plek gekregen met elk een eigen entree en herkenbaarheid. Naar verwachting is de definitieve locatie aan het einde van 2017 gereed, waardoor de kinderen begin 2018 kunnen starten in het nieuwe Kindcentrum.

RijswijkBuiten

In de komende jaren verandert de zuidkant van Rijswijk compleet. Tussen 2013 en 2023 worden er circa 3.400 woningen gerealiseerd in Sion en Parkrijk. Inmiddels zijn al een tal van woningen ontwikkeld, verkocht en gerealiseerd. De eerste inwoners wonen al meer dan 2 jaar met veel plezier in hun nieuwe duurzame woning. RijswijkBuiten wordt een wijk die in het oog springt. Een wijk voor en van iedereen, maar bovenal een duurzame wijk. De woningen worden standaard met een EPC van 0,0 gerealiseerd. Daarnaast heeft RijswijkBuiten ook de eerste nul-op-de-meter woningen. Energiezuinig dus en dat ziet men terug in de energierekening

Terug naar overzicht

Gerelateerde projecten

Regelmatig wat geluk in je mailbox?

ja graag