Nieuws

Een zes verdiepingen hoge glazen gevel voor extra daglicht en maximaal uitzicht

dinsdag 01 juni 2021

Het motto “To explore the potential of nature to improve the quality of life” van Wageningen University & Research (WUR) vertaalden wij in een duurzaam en gezond gebouw. Geen anoniem onderwijsgebouw maar een transparant gebouw dat laat zien waaraan gewerkt wordt bij de WUR. Zo is van buiten te zien wat zich in het gebouw afspeelt. Open en uitnodigend.

Aurora heeft een ‘groene’ uitstraling. Levend groen vormt een belangrijk onderdeel in het interieur. Dit is terug te zien in het atrium waar we twee Bucida Buceras bomen plaatsen. We ontwierpen plantenbakken geïntegreerd in de balustrades waar de studieplekken aan liggen. Terrassen rondom het atrium bieden een wijds blikveld over de campus.

Warme en natuurlijke materialen

Het hele interieur vormt een eenheid met de uitnodigende uitstraling van het gebouw. Én het vormt een visitekaartje voor de identiteit van de universiteit. De meest groene en duurzaamste universiteit ter wereld. Alle aandacht gaat uit naar een fijne en vitale leer en werkomgeving. Overal is daglicht en volop uitzicht op groen en natuur. We kiezen voor warme en natuurlijke materialen om de studenten zich prettig te laten voelen. Tactiele materialen zoals onafgewerkt beton en hout op de binnenwanden. Interieur en meubilair ontwierpen we zorgvuldig, met aandacht voor goede ergonomische studieplekken en veel keuze in waar en hoe er gestudeerd wordt. Het atrium biedt volop ruimte om elkaar te ontmoeten, bijvoorbeeld bij de voedzame foodmarkt. Rondom de vides, de trap en brede bruggen is een diversiteit aan werkplekken te vinden. Deze open structuur biedt de studenten overzicht en zicht op elkaar. En hoe dragen we verder nog bij aan de gezondheid van de gebruikers? De trappen positioneerden we centraal in het gebouw. De liften 'verstopten' we uit het directe zicht. En er komen misschien nog elementen voor bewegen; denk aan zitballen en schommels.

Flexibele onderwijsruimten

Om maximaal aan de onderwijsbehoeften te voldoen kunnen zetten wij in op de nodige flexibiliteit. De collegezalen en laboratoria kunnen gecombineerd worden voor grotere groepen. Verder plaatsen we flexibele wanden in de BYOD-zalen (Bring Your Own Device) en de practicumlokalen. Door de ruimten uit te rusten met schermen, apparatuur en oplaadpunten zijn ze geschikt voor vernieuwende onderwijsvormen. Er komen ook onderwijsruimten waar geëxperimenteerd kan worden met verschillende onderwijsvormen.

Het gebouw wordt na de zomer in gebruik genomen. Bekijk hieronder de foto’s voor een preview.

Gerelateerde projecten

Dit vind je misschien ook interessant

Regelmatig wat geluk in je mailbox?

ja graag