Bij LIAG werken we aan diverse projecten die de mogelijkheden van de integratie van duurzaamheid in het bouwen in al zijn aspecten onderzoeken. In onze ontwerpen hebben we aandacht voor de fysieke omgeving en het welzijn van de mens. Architectuur moet voorwaarden scheppen voor het geluk en welzijn van haar gebruikers. Om de duurzame en circulaire ambities waar te maken richten we de rol van architect compleet nieuw in. De projecten zijn de gerealiseerde bewijzen als het Voedingscentrum, De Leister Igge en Lyceum Schravenlant.
In 2019 heeft De Leister Igge in Opeinde de Goude Kikker in ontvangst mogen nemen. De jury roemde het project omdat het een inspirerend voorbeeld is voor alle onderwijsgebouwen in Nederland en daarmee een innovatief antwoord geeft op een prangend maatschappelijk vraagstuk.
De circulaire en modulaire gevelrenovatie van de Hogeschool Windesheim in Zwolle, de transformatie van de Tapijnkazerne naar een nieuwe onderwijsomgeving voor de Universiteit van Maastricht ((BREEAM 4, WELL Silver, NoM en energieneutraal) zijn andere voorbeelden van duurzame innovaties.
Over Thomas Bögl
Na zijn architectuurstudie aan de Technische Universiteit van Berlijn specialiseerde Thomas zich in milieuwetenschappen aan de Universiteit van Oost-Londen om vervolgens opleidingen als bouwbioloog en in Cradle to Cradle te volgen. Thomas deelt zijn kennis door (gast) docentschap en lezingen op Universiteiten, scholen en congressen. Hij neemt zitting in jury’s, adviseert de overheid en schrijft columns waar hij de lezer prikkelt met zijn visie over duurzaamheid.