Nieuws

Documentaire: Prinses Máxima Centrum (2018)

woensdag 11 sep. 2019

“Als je hier binnenkomt, voelt het niet als een ziekenhuis,” zegt Rob Pieters, medisch directeur van het Prinses Máxima Centrum, het centrum voor kinderoncologie. En dat is precies wat hij voor ogen had toen hij LIAG opdracht gaf voor het ontwerp van dit bijzondere gebouw. “Toen we hier voor het eerst een nachtje doorbrachten, voelde het wel een beetje vakantie-achtig”, zegt Eveline Boer, moeder van Ruby. “Je hebt hier van alles te doen voor kinderen. En dat is heel belangrijk. Ze zijn hier vaak en veel. Het is dan fijn om daar even kind te zijn.”

In deze video bekijken we het Prinses Máxima Centrum door de ogen van Rob en Eveline. Rob was nauw betrokken bij de totstandkoming van het centrum en Eveline kwam er vaak toen Ruby onder behandeling was. Voor kinderen in een hele onveilige situatie, wilden we een omgeving creëren die veilig voelt en waar ze zelfs op momenten gelukkig kunnen zijn. In 2018 werd het centrum geopend door Koningin Máxima.

Deze video is speciaal gemaakt voor het honderdjarig jubileum van LIAG. Meer dan 1000 gebouwen hebben wij in die tijd gebouwd of getransformeerd. Toekomstbestendige gebouwen, die zich gemakkelijk laten aanpassen en daardoor uitnodigen tot lang gebruik. Gezonde gebouwen, die mensen uitdagen het beste uit zichzelf te halen. Om dit te vieren zijn van vier karakteristieke gebouwen uit ons oeuvre korte video’s gemaakt, waaronder het Prinses Máxima Centrum in Utrecht.Architectuur: LIAG
Ontwerp, Interieur: LIAG, MMEK, et all
Inrichting ABO-ruimten en kinderspelen: MMEK
Landschap: BplusB

Gerelateerde projecten

Dit vind je misschien ook interessant

Benieuwd naar een verhaal over architectuur waar je gelukkig van wordt?

neem contact op