Nieuws

De vlag kan in de top!

donderdag 05 november 2020

Het hoogste punt van Aurora is vandaag bereikt. Daar hoort traditioneel ‘pannenbier’ bij. Maar… nu deden we het anders, vanwege corona konden we het niet gezamenlijk vieren. Daarom bedachten we samen met Wageningen Universiteit & Research iets speciaals. Voor het noeste arbeid wat de bouwvakkers verricht hebben, ontvingen ze allemaal een prachtig bierpakket in een stoere kist van Brouwerij Noordt uit Rotterdam.

Rector Magnificus Arthur Mol in een reactie: “We zijn bijzonder blij met dit nieuwe onderwijsgebouw op de campus. Het is een belangrijke, iconische aanwinst dat de hoge kwaliteit van ons onderwijs verder zal versterken. De ingebouwde flexibiliteit en de mogelijkheden voor nieuwe onderwijsvormen passen naadloos bij onze onderwijsvisie voor de toekomst, waarin ‘blended’, interactief en kleinschalig onderwijs centraal staan.”

Het nieuwe onderwijsgebouw ‘Aurora’ wordt uiterst flexibel met een modulaire opzet. Het gebouw kenmerkt zich door een open structuur. Aan het atrium, dat bijeenkomstfuncties en gezonde food pop-up voorzieningen herbergt, zijn de verschillende onderwijs- en laboratoriumruimten verbonden. Een ruime, centrale trap voert door het gebouw. Rondom deze trap is een diversiteit aan werkplekken te vinden.

Zo is er overal overzicht en zicht op elkaar. Dit nodigt uit tot elkaar ontmoeten, inspiratie en het delen van kennis. Hier kom je elkaar écht tegen. Aurora heeft een duurzame uitstraling. Levend groen vormt een belangrijk onderdeel in het interieur. Dit is terug te zien in het atrium met haar terrassen van waaruit een mooi uitzicht is op de rest van de campus. Er is een fijn binnenklimaat met een goede luchtkwaliteit. Daglicht valt rijkelijk binnen. Het gebouw ontwierpen we langs de lat van een Breeam Excellent**** ambitie met BENG als uitgangspunt. In september 2021 kan het gebouw in gebruik worden genomen.


foto's: Eddy Teenstra

Gerelateerde projecten

Dit vind je misschien ook interessant

Regelmatig wat geluk in je mailbox?

ja graag