Nieuws

De rol van BIM in de praktijk

maandag 16 oktober 2017

Welke rol heeft BIM gespeeld in het project Prinses Máxima Centrum? Deze vraag stond centraal in de Masterclass die KUBUS organiseerde afgelopen donderdag 12 oktober.

Harmen Landman, vanuit LIAG, en Visser & Smit Bouw lieten o.a. zien hoe BIM is ingezet vanaf de ontwerpfase en hoe de overgang naar de uitvoeringsfase is gecoördineerd. In hun presentatie namen zij de deelnemers mee in hun ervaring met BIM, lieten zij concrete praktijkvoorbeelden zien en gingen in op de lessons learned. Het was een zeer succesvolle en inspirerende middag in een vol Spoorwegmuseum. Wil je de presentatie van Harmen terugzien? Dan kan je hem hierdownloaden.

LIAG en BIM
LIAG is in Nederland één van de meest toonaangevende architectenbureaus, die al meer dan 20 jaar ervaring heeft met het uitwerken van haar projecten in 3D modellen. Wij worden regelmatig gevraagd om onze ervaring en expertise te delen in het debat over Building Information Modeling.

Als architectenbureau zijn wij gewend een coördinerende verantwoordelijkheid te hebben binnen het ontwerp- en bouwproces. De intrede van BIM hebben wij als een welkome krachtige manier van werken ervaren en omarmd om deze coördinerende rol te ondersteunen. Met ondersteuning van BIM weten wij projecten succesvol af te ronden. Enkele geslaagde projecten hierbij zijn, naast het Prinses Máxima Centrum in Utrecht, het Lyceum Schravenlant in Schiedam en het I/O-gebouw in Nijmegen.

Prinses Máxima Centrum
In het Prinses Máxima Centrum wordt alle kinderoncologische zorg & research geconcentreerd. Met als missie: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. Lees hier meer over het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.

(foto: Kubus)

Terug naar overzicht

Gerelateerde projecten

Dit vind je misschien ook interessant

Regelmatig wat geluk in je mailbox?

ja graag