Nieuws

Column • Rotterdam bedankt!

woensdag 30 augustus 2017

Stadion Woudestein zal voor het komende voetbalseizoen met bijna 700 plaatsen uitgebreid moeten worden. Met een zeer krappe doorlooptijd voor ontwerp, omgevingsvergunning, afstemming met alle betrokkenen zijn wij 3 maanden geleden deze sportieve uitdaging aangegaan en gestart met het ontwerp.

Twee van de vier hoeken zullen worden dicht gebouwd, fatsoenlijke toiletten en nieuwe cateringvoorzieningen worden ingepast. Verder moeten de politiepost en de communicatieruimte verplaatst worden, krijgen de stewards een eigen ruimte en een gedeelte van het stadion een nieuwe gevel. Om dit alles binnen zo’n kort tijdsbestek voor elkaar te krijgen was het belangrijk dat alle neuzen in no time dezelfde kant op moesten wijzen. Soms moet je met elkaar de grenzen opzoeken en soms ook eroverheen durven gaan. Altijd met hetzelfde doel voor ogen en met fair play.

Tijdens de taakstellende minimale planningstijd werd ontdekt dat we twee gelijkrichterstations van de RET en een zendmast van de KPN in het ontwerp moesten integreren. Een schier onmogelijke opgave zoals het leek. Maar ja, “niet lullen maar poetsen”, op z'n Rotterdams gezegd. Gezien de krappe planning leek het niet mogelijk om prefab betonnen palen te hanteren en hebben we ons plan ook nog naar stalen buispalen moeten omzetten. Voor het tijdig leveren van de prefab beton tribune elementen konden we gelukkig bij Cordeel terecht.

En dan komt de brief van de welstand dat ze het plan niet goed kunnen keuren terwijl de heikar al bijna op de bouwplaats stond. Gelukkig hadden we de volgende dag al de mogelijkheid een doorontwikkelde gevel weer bij de welstand voor te leggen. En ja, binnen twee dagen hadden we de nodige goedkeuring. Geweldig – normaliter duren dergelijke processen weken! Ook de constructeur Bouwadviesbureau Van der Ven heeft binnen twee dagen de nodige toestemming kunnen verstrekken.

Of dit allemaal fans van Excelsior zijn of gewoon met de hierboven beschreven Rotterdamse mentaliteit te maken heeft, wie zal het zeggen? Met dank aan de geweldige medewerking van de gemeente is, een kleine 14 weken na opdrachtverstrekking, de eerste paal door bouw- en aannemingsbedrijf Meerbouw Rotterdam BV de grond ingeslagen. Een werkelijk fantastische prestatie. Bedankt Rotterdam!

Gerelateerde projecten

Dit vind je misschien ook interessant

Regelmatig wat geluk in je mailbox?

ja graag