Nieuws

BREEAM-NL excellent voor Tapijn

vrijdag 16 augustus 2019

Dit certificaat bevestigt dat het ontwerp van Tapijn zeer hoge duurzaamheidnormen haalt. Het voormalige kazernecomplex Tapijn in Maastricht transformeren wij naar een moderne universitaire campus. Het complex (Fase 1) wordt energieneutraal. Ook het hergebruik van de bestaande gemeentelijke monumenten resulteert in het realiseren van de hoge duurzaamheidsambities van Breeam excellent.

Voor het certificaat hebben we gekeken naar de duurzaamheidswaarde op het gebied van management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik en ecologie, en vervuiling. Zo hebben we nagedacht over LED-verlichting, CO2 gestuurde ventilatie, isolatie, energie- en watergebruik en afvalverwerking.

Een nieuwe leef-, flaneer- en studeerplek voor Maastricht

Het gebied van Tapijn verandert de komende jaren in een uitnodigend leerlandschap, met gebouwen die bedoeld zijn voor onderwijs, onderzoek en horeca voor een breed publiek. Tapijn wordt een plek waar de studenten, bedrijven en inwoners van de stad elkaar ontmoeten. De al jaren ongebruikte gebouwen krijgen een duurzame nieuwe functie met een openbaar karakter in de historische stad Maastricht. Lees hier meer over het project

Well Building Standaard
Tapijn is ontworpen en wordt gerealiseerd volgens de Well Building richtlijnen. De nadruk hierbij ligt op maatregelen die leiden tot verhoogd welzijn en gezondheid van de gebruiker zoals de inrichting, het lichtgebruik en de luchtkwaliteit. Ook is er aandacht voor het stimuleren van een gezond bewegingspatroon bij medewerkers en studenten.

Over BREAAM
BREEAM-NL is in Nederland hét keurmerk om nieuwbouwprojecten en grootschalige renovaties te beoordelen op duurzaamheidsprestaties. BREEAM-NL is er voor kantoren, retail, scholen, industriële gebouwen, woningen, bijeenkomst- en logiesfuncties en datacenters.

BREEAM staat voor: Building Research Establishment Environmental Assessment Method. Inmiddels wordt BREEAM in tientallen landen toegepast en zijn er inmiddels meer dan 200.000 gebouwen gecertificeerd. BREEAM-NL waardeert de mate van duurzaamheid van een project in 5 klassen, te weten: Pass, Good, Very Good, Excellent of Outstanding. In tegenstelling tot andere duurzame meetlatten is BREEAM een onafhankelijk certificaat.

Gerelateerde projecten

Dit vind je misschien ook interessant

Regelmatig wat geluk in je mailbox?

ja graag