Nieuws

Booq publiceert Prinses Máxima Centrum in DUTCH ARCHITECTS

dinsdag 10 maart 2020

Als er iets wat Nederland kenmerkt, dan is het wel de gevoeligheid voor de gebouwde omgeving. Zoals de uitbreiding van de velden met onconventionele grensverleggende vormen. De perfecte mix van functionele stedenbouw met het traditionele landschap.

DUTCH ARCHITECTS is de nieuwste titel in de collectie Architecture Today van de internationale uitgeverij Booq. Hierin zijn de belangrijkste projecten van bekende internationale architecten verzameld. Naast projecten van o.a. UN Studio, Powerhouse company, Neutelings Riedijk en Kraaijvanger heeft LIAG met het project Prinses Máxima Centrum een mooie plek gekregen in het boek met foto’s van Ronald Tilleman.

Het boek is nu nog alleen te bestellen via de uitgever. Vanaf volgende week o.a. op Amazon. Het ISBN nummer is 978-84-9936-149-9.

Een ander fundamenteel kenmerk van de Nederlandse architectuur van vandaag is dat het spectaculaire karakter van de ontwerpen zich concentreert op een duurzame werking. Oriëntatie, isolatie, gebruik van hernieuwbare energie, gebruik van regenwater en gebruik van recycleerde materialen zijn enkele van de maatregelen die door architecten worden genomen en waarvan de toepassing en aanzienlijke vermindering van e ecologische voetafdruk, een vermindering van de kosten en een verhoging van het welzijn en het comfort van de gebruikers met zich meebrengt.
Marjolein Visser - architectuurredacteur Booq publishing

Gerelateerde projecten

Dit vind je misschien ook interessant

Regelmatig wat geluk in je mailbox?

ja graag