Nieuws

1+1=3

donderdag 22 maart 2018

De afgelopen periode heeft ons bureau succesvol aan maar liefst vijf Design&Build opdrachten gewerkt. Zo zijn sportaccommodatie Loevenhoutsedijk Utrecht, Talent Centraal Nijmegen en sportaccommodatie Reijerpark in Ridderkerk D&B projecten waar we momenteel aan werken. De renovatie en uitbreiding van basisschool De Plataan in Pernis – Rotterdam en de nieuwbouw van Kindcentrum BuitenRijck in Rijswijk zijn projecten die in 2017 zijn opgeleverd.

Waar is dit succes aan te danken? Door een goede en prettig verlopende samenwerking met alle partijen brengen wij deze opdrachten tot een optimaal resultaat. Ook ons enthousiasme draagt hierbij aan mee. Ons uitgangspunt is dat je een gebouw samen maakt, met elkaars inzet en expertise als inbreng.

Tijdens de selectie van een Design&Build procedure trekken wij gezamenlijk op met de aannemer, waarbij wij voor zo min mogelijk kosten de beste kwaliteit weten te realiseren. Wij zijn namelijk gewend om als een integraal werkend architectenbureau complete projecten van begin tot eind te organiseren en binnen budget en planning op te leveren. Bovendien wordt onze samenwerking met mede-adviseurs meestal als een Total Engineering opdracht uitgewerkt, daardoor kan er snel inzicht zijn, welke onderdelen aandacht behoeven bij het ontwerp.

Wij kijken niet alleen naar de esthetische kwaliteit van een ontwerp. Wij kijken ook hoe een proces zo efficiënt mogelijk ingericht kan worden. Wij streven er altijd naar dat deze zo vlot mogelijk verloopt. Om dit te bewerkstelligen maken wij o.a. gebruik van BIM. Direct bij aanvang van het proces wordt er integraal samengewerkt in een BIM-model. Ook stellen wij zelf de begrotingen op en samen met de aannemer wordt deze besproken.
Met een dergelijke goede samenwerking selecteren wij ook samen met de aannemer de overige partijen die betrokken worden bij de bouw, samen met ons netwerk en het netwerk van de aannemer, kunnen wij dan de beste partij contracteren.

Wij weten zo een maximale resultaat te behalen voor alle partijen, gebaseerd op onze jarenlange kennis in uitvoering van projecten. Wij hebben verstand van zaken op het gebied van bouwkosten, bouwtechniek en bouwmanagement. Dit nemen wij bij aanvang van het proces altijd integraal mee. Zo krijg je een realistisch ontwerp, zowel budgettair als in technisch opzicht. Op gelijke hoogte sparren wij met de aannemer, wij spreken de gelijke taal. Samen de schouders eronder!

Voorbeeldproject Sporthal De wissel en clubhuis KCR, Ridderkerk
In samenwerking met aannemersbedrijf P. Van Leeuwen ontwerpen en realiseren wij deze sportaccommodatie op het Reijerpark in Ridderkerk. Wij gaan een duurzaam sportgebouw realiseren. Naast dat deze accommodatie energieneutraal zal worden, is er ook geen gasaansluiting meer nodig. Ook letten wij bijvoorbeeld op het gebruik van materialen. Circulair bouwen - zo worden delen van de oude sporthal, die gesloopt wordt, hergebruikt voor de nieuwe hal. Er wordt gevingerlast larikshout toegepast voor de gevelkozijnen, die met aluminiumprofielen aan de buitenzijde worden afgesloten. Duurzaam, toekomstbestendig en eenvoudig in onderhoud. Daarnaast hebben wij zoveel als mogelijk plaatselijke ondernemers bij het project betrokken.
Het gebouw wordt met warmtepompen verwarmd, op lage temperatuur dus zeer geschikt met vloerverwarming. De bekleding van wanden wordt uitgevoerd net bamboe, wat een warme uitstraling geeft en zeer duurzaam is. Het dak van het clubhuis KCR wordt voorzien van een mos-sedum dak, wat het regenwater langer vasthoudt, fijnstof bindt en koeling geeft binnen het clubhuis. De beglazing bestaat uit triple beglazing.

Een sterk punt van LIAG is dat wij ook met de opdrachtgever meedenken. Zo hebben wij geadviseerd om voor de terreinverlichting ledverlichting te gebruiken. Dit is niet alleen in aanschaf voordelig, maar ook voor de exploitatie.

De accommodatie bestaat uit een multifunctionele sporthal voor de gemeente Ridderkerk en een Clubaccommodatie voor KCR, de Korfbalcombinatie Ridderkerk. Bovendien gaat de Sporthal diverse onderwijs- en sportverenigingen faciliteren.

De sportaccommodatie heeft een doelmatig en tijdloos karakter. Functionaliteit in gebruik, en toekomstbestendigheid zijn belangrijke thema’s in het ontwerp.

Gerelateerde projecten

Dit vind je misschien ook interessant

Regelmatig wat geluk in je mailbox?

ja graag