Faculteit Economie en Management in Nijmegen met strak gevormde gevel met verschillende grootes in ramen

compact and sustainable

Faculty Economic and Management

In the entire building mass cantilevers, constrictions and wall deflections have been applied that react to the existing buildings in the area. The light blue facade of steel creates a cool icy landscape of the building on the campus of Nijmegen.

Photography: Ben Vulkers, Gerard Verschooten

Function:
Educational building for higher vocational education with classrooms, workplaces, restaurant, auditorium and parking garage

Client:
HAN University of Applied Sciences

Location:
NIjmegen

In 2006 LIAG began the design of the FEM-building. The existing faculties on the HAN-campus in Nijmegen grew out of their housing places and expansion in short term was of great importance to keep answering to the need of good educational areas. The emphasis in this project lies on an open educational building where there can be a lot of interaction between the users.
 

In the entire building mass cantilevers, constrictions and wall deflections have been applied that react to the existing buildings in the area. With this design, a building is created that continuously surprises and reacts to the adjacent faculty of Health, Behavior and Society with its total concept. The light blue facade of steel creates a cool icy landscape of the building on the campus of Nijmegen.

Sustainability

The environment has been used as a base for the development of the HAN building. There has been choosen for a compact design with a durable climate control. It is a sustainable building. Lights and escalators will be using presence detectors. The furniture’s are made of materials that belong to the least environmental damaging category.

Related cases

You might find this interesting too

Curious about an architecture story that will make you happy?

get in touch