news

Weekendtip: zaterdag 19 juni is het de Dag van de Architectuur

Wednesday 16 June 2021

In het weekend van 19 juni viert Nederland de Dag van de Architectuur. Ook in Den Haag worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Heb je plannen om Den Haag te gaan bezoeken of wil je je eigen woonstad eens verder ontdekken, wij hebben een leuke tip om te gaan doen!

Twee jaar geleden in 2019, ter gelegenheid van ons 100 jarige bestaan, organiseerden wij samen met HAAC een fietstour langs een aantal beeldbepalende projecten van LIAG. Deze tocht is nog steeds op eigen gelegenheid te fietsen. Fiets zaterdag langs de LIAG hoogtepunten uit de beginjaren van de hand van Dirk Roosenburg én uit onze recentere jaren.

Wij hebben een route voor je uitgestippeld in dit boekje.

Op de laatste bladzijdes vind je een overzicht van alle gerealiseerde Haagse projecten van LIAG. Dus je kunt ook je eigen tour samenstellen. Wist je dat er in Den Haag wel meer dan 30 projecten van LIAG gebouwd zijn? Laat ons weten wat je favoriet is en waarom.

In Den Haag start zaterdag een heuse Maand van de Architectuur, die in het teken staat van klimaat en architectuur. Meer activiteiten kun je hier vinden

LIAG is in 1919 opgericht door Dirk Roosenburg, tijdgenoot van architecten als Dudok, Oud en Rietveld. Zijn visie was niet anders dan die van LIAG vandaag: gebouwen ontwerpen die mensen gelukkig maken en waarde toevoegen aan de maatschappij. Veel van zijn gebouwen zijn inmiddels rijksmonument, waaronder het voormalig hoofdkantoor van Philips, de Lichttoren in Eindhoven, het ventilatiegebouw van de Velsertunnel en het Apollo House in Amsterdam. Ook Den Haag kent vele gebouwen die door LIAG zijn gemaakt: villa Windekind, het voormalige Hoofdkantoor KLM (nu Plesmangebouw) en het Provinciehuis. Recentere projecten zijn o.a. de Veiligheidspost Laakhaven, ROC Mondriaan en het Voedingscentrum.

Bekijk hier de tijdlijn van 100 jaar LIAG. Deze laat een aantal ontwerpen zien die karakteristiek zijn voor LIAG. Van vier van onze meest bijzondere gebouwen maakten we korte video’s – door de ogen van de gebruikers.

Related cases

Ready for some happiness in your mailbox?

yes please