news

LIAG ontwerpt het nieuwe Wellantcollege Dordrecht MBO

Tuesday 29 May 2018

Samen met Slokker Bouwgroep vestiging Breda heeft LIAG de Design & Build competitie voor het Wellantcollege in Dordrecht gewonnen.

Het Wellantcollege is een groene onderwijsinstelling. De voorgenomen nieuwbouw van het MBO biedt straks onderdak aan circa 550 MBO studenten. Met de nieuwe school wil het Wellantcollege in 2020 een koppositie hebben in de groene sector in de Randstad: een aanbod van modern groen onderwijs van erkend hoge kwaliteit, ondersteund door een veilige omgeving waarin de leerlingen maximaal hun talenten ontwikkelen.

LIAG ontwerpt hiervoor een gebouw dat als een paviljoen in de parkachtige campus ligt. Een hoger gelegen deel vormt de centrale groene open ruimte van de Wellant campus. De nieuwbouw van het MBO komt samen met de nog te realiseren nieuwbouw van het VMBO rondom deze open ruimte te liggen. De overige ondersteunende gebouwen worden verspreid over de campus.

Het gebouw past goed in de mooie omgeving met veel bomen, groen en dieren. Daarom is gekozen voor een vloeiende vorm met afgeronde hoeken en extra grote glasvlakken op de begane grond: de natuur buiten loopt naadloos over in de praktijkruimte binnen. Het groene karakter van het Wellantcollege MBO is overal herkenbaar. Met trappen buiten en binnen worden de omliggende ruimten met elkaar verbonden. Zo is de school sterk verbonden met de omgeving.

Het gebouw zal in de zomer van 2020 in gebruik worden genomen.

Related cases

You might find this interesting too

Ready for some happiness in your mailbox?

yes please