news

Het nieuwe Voedingscentrum is circulair ingericht

Tuesday 06 March 2018

De nieuwe kantoorruimte van het Voedingscentrum is circulair ingericht, flexibel en toekomstbestendig. De nieuwe werkomgeving stimuleert en faciliteert een gezonde leefstijl bij werknemers. Een omgeving die uitnodigt en het makkelijker maakt om gezond en actief bezig te zijn.

Circulair bouwen


Het Voedingscentrum informeert consumenten over duurzame voedselkeuzes. Een onderdeel daarvan is het tegengaan van voedselverspilling. In de lijn van deze activiteit past het circulair bouwen uitstekend. De toegepaste materialen zijn hergebruikt, alle elementen zijn makkelijk te onderhouden en te verplaatsen, en al deze materialen of elementen zijn te recyclen of te reproduceren aan het einde van hun levenscyclus of krijgen een nieuwe functie. Op de vloer ligt hier daarom “tapijt met ervaring”. Het meubilair is vervaardigd van materiaal dat eerst keukens liet schitteren op beurzen. De basis van de nieuwe kantooromgeving is een ‘casco’ gehuurde ruimte, verdeeld over twee verdiepingen

Gezonde en groene werkomgeving

Het ontwerp van LIAG draagt op vele manieren bij aan het realiseren van een gezonde en comfortabele werkomgeving. De indeling van het gebouw stimuleert om te bewegen, elkaar te ontmoeten, en om afwisselend staand en zittend te werken. Een ‘loper’ verbindt de verschillende type werkplekken – de ultieme stilteplek of een flexibele werkplek, afhankelijk van de werkzaamheden van die dag – én werknemers. Het interieur heeft een groene en ‘foody’ uitstraling gekregen: Sfeerbeelden met gezonde voeding en lampenkappen gemaakt van paddenstoelen zijn hier opgehangen. Het gebruik van schadelijke stoffen voor het milieu is hierbij vermeden.


Een organisatie in verandering

Het Voedingscentrum wil in de toekomst consumenten actiever meenemen in de wereld van gezonde, veilige en duurzame voeding. De centrale ontmoetingsruimte is daarom multifunctioneel inzetbaar. Naast een ruimte om te lunchen, is deze ruimte ook geschikt voor de organisatie van lezingen en workshops. 

De nieuwe kantoorruimte zal het Voedingscentrum een nieuw elan geven, zodat gezond, veilig en duurzaam gedrag vanzelfsprekend, bereikbaar en begrijpelijk wordt voor iedereen!

Over het Voedingscentrum

Het Voedingscentrum is het centrale onafhankelijke orgaan in voedingsvoorlichting in Nederland. Deze autoriteit heeft als missie consumenten te informeren over en te stimuleren tot een gezonde en meer duurzame voedselkeuze. Hun nieuwe kantoorruimte sluit aan bij hun veranderde werkwijze en rol in de maatschappij.

Foto: Mart Stevens Projectfotografie

Terug naar overzicht

Related cases

You might find this interesting too

Ready for some happiness in your mailbox?

yes please