news

expertmeeting Schooldomein: innovatieve onderwijsconcepten

Saturday 03 March 2018

Wat voor effect hebben innovatieve onderwijsconcepten zoals het gepersonaliseerd leren op het ontwerp van onderwijsgebouwen? Dit is één van de stellingen die centraal staat tijdens de expertmeeting in de Toverberg op woensdag 28 maart.

Schooldomein organiseert rond aansprekende projecten zogenaamde expertmeetings. Doel is om professionals vanuit het primaire proces te laten matchen met partners binnen de marktpartijen. Dat levert vaak mooie beelden op het grensvlak van innovatie en onderwijsvernieuwing op.

Dit keer organiseert Schooldomein in samenwerking met LIAG een expertmeeting met als thema ‘Innovatieve onderwijsconcepten’. Daarbij gaat het om een vrije gedachtewisseling aan de hand van een aantal prikkelende stellingen. Het resultaat vormt een mooi artikel in het nummer van Schooldomein, dat in mei 2018 verschijnt.

Andere stellingen zijn:

  • Hoe werkt de voortschrijdende digitalisering door op het ontwerp van onderwijsgebouwen?
  • Hoe ga je in de aanloop tot ontwerp en realisatie om met deze nieuwe vormen van (digitaal ondersteund) leren?
  • Komen er bijvoorbeeld meer compacte collegezaalachtige ruimten, of komt er een terugslag naar klassikaal onderwijs met iemand voor de klas?
  • Ervaren gebruikers nieuwe leeromgevingen als beter of alleen als anders?

Deelnemers zijn o.a. John Vonk, (directeur De Toverberg), Sjef Drummen (Niekée Roermond) Herman Hertzberger (architect), Janet van Oort (ICS adviseurs) en Erik Schotte (LIAG - architect van De Toverberg)

Related cases

You might find this interesting too

Ready for some happiness in your mailbox?

yes please