news

Een nieuw hoogtepunt! Het Prinses Máxima Centrum in Utrecht is bekroond

Thursday 28 November 2019

Sorry, this item is only available in Dutch.

Deze keer niet met een prijs, maar met een auditorium op het dak. Gisteren is het officieel in gebruik genomen. Het auditorium wordt dé plek waar alle deskundigen op het gebied van kinderen en kanker uit de hele wereld kennis en ervaring kunnen uitwisselen en overdragen. En om internationale talenten het Prinses Máxima Centrum ‘binnen te halen’.

Bovenop het dak van de research afdeling van het Prinses Máxima Centrum is het tweelaagse auditorium gebouwd. De zaal is vormgegeven als een collegezaal in een ‘sikkelvormige’ opstelling waar plek is voor zo’n 250 personen. Er is een regie- en redactieruimte voorzien van AV-faciliteiten, zodat de kennis ook met de buitenwereld gedeeld kan worden. Tevens is er een foyer, ruimte voor multidisciplinair overleg en een koffiecorner.

Nieuwe (gebruiks)mogelijkheden

Het auditorium is een ware verrijking; door de naadloze aansluiting op het bestaande en door de (multi)functionele indeling. De aanwezigheid van horeca- en vergaderfunctie vergroten de gebruiksmogelijkheden. Het geheel heeft een warme uitstraling. Wanden en vloeren zijn namelijk afgewerkt met het zeer milieuvriendelijke bamboe. Het is bovendien voorzien van de modernste (installatie)technische snufjes.

Kroon op het werk

Het Prinses Máxima Centrum was nog maar net in gebruik genomen, toen LIAG de vervolgopdracht voor het auditorium kreeg. Een opdracht, die direct de aanpasbaarheid en de flexibiliteit (oftewel de toekomstbestendigheid) van het kinderoncologisch centrum laat zien. Het auditorium valt op, hoewel de eenheid in uitstraling ondanks een diversiteit aan functies zeker verwezenlijkt is. De uitbreiding oogt als de (spreekwoordelijke) kroon op het werk. Terwijl subtiele details verraden dat een nieuwe functie aan het bestaande programma is toegevoegd.

Related cases

You might find this interesting too

Ready for some happiness in your mailbox?

yes please