agenda

Cradle 2 Cradle Cafe

Van circulaire principes naar een gezonde onderwijsomgeving

Mit: Erik Schotte

Dienstag 23 November 2021

Cradle to Cradle Cafés zijn seminars waar diverse inspirerende sprekers actuele onderwerpen op het gebied van duurzaamheid en de Cradle to Cradle-filosofie bespreken. Op 23 november is het thema ‘Health and Well-being’, waar Erik Schotte meer over Tapijn zal vertellen.

Het welzijn van studenten en medewerkers is een belangrijk thema voor de Universiteit Maastricht, evenals duurzaamheid en gezondheid. Duurzaam comfort stond daarom centraal bij de renovatie van de Tapijnkazerne. Op alle niveaus hebben wij het bestaande gebouwencomplex zoveel mogelijk gerespecteerd - van de typologie en relatie met de omgeving tot de indeling en structuur. Het recyclen van grondstoffen en het gebruik van “gezonde” materialen stonden centraal. En we kozen ook voor materialen die kunnen worden hergebruikt na het einde van de levenscyclus van het gebouw. Resultaat? Welzijn en circulariteit zijn geïntegreerd. En Tapijn behaalde zowel het WELL Silver-niveau als het BREEAM Excellent-certificaat.

Over het Cradle to Cradle Cafe

Het Cradle to Cradle Cafe is een initiatief bedacht in 2009, ontstaan uit een samenwerking tussen Koninklijke Ahrend, Tarkett, Koninklijke Mosa en QbiQ Wall Systems. Elk van deze bedrijven ontwikkelt en produceert hun producten volgens de Cradle to Cradle-principes. De cafés vinden vier keer per jaar plaats in verschillende regio's van Nederland. Actuele duurzaamheidsthema’s op het gebied van circulariteit staan hier centraal om te inspireren, kennis te delen en op de hoogte te blijven van de laatste innovaties.

Verwandte Projekte

Das könnte Sie auch interessieren

Regelmäßiges Glück in Ihrem Briefkasten?

gerne