agenda

Webinar Zorgvastgoed

Duurzaam Gebouwd

Met: Thomas Bögl

donderdag 04 juni 2020 | 15:00 - 16:15

De zoektocht naar een healing environment gaat verder, waarin de omgeving bijdraagt aan een effectiever genezingsproces van patiënten. Welke manieren en oplossingen hebben we om zorgvastgoed gezond en slim te maken, zodat er een compleet nieuwe businesscase ontstaat voor verduurzaming?

Het webinar vindt online plaats. De dagvoorzitter is Yvonne Witter van Zorgsaamwonen.

Samen met Hanneke de Ridder vertelt Thomas over Healing environment voor Prinses Máxima Centrum. Het centrum voor kinderoncologie in Utrecht opende in mei 2018 haar deuren. Met ruim 45.000 m2 is het het grootste oncologisch kindcentrum in Europa. Hoog complexe research en zorg voor kinderen met kanker komt samen in het gebouw om de best mogelijke resultaten voor kinderen met kanker te behalen. De missie: ieder kind met kanker genezen met behoud van optimale kwaliteit van leven. Wij ontwierpen een ‘healing environment’ op basis van evidence-based design. Uitgangspunt is ontwikkelingsgerichte zorg. De ontwikkeling van het kind gaat immers door, ook bij ziekte. Wij vertaalden deze designcriteria naar een zeer duurzaam en gezond gebouw.

Duurzaam Gebouwd organiseert jaarlijks een aantal themabijeenkomsten onder de titel: ‘Duurzaam Gebouwd Seminars’. Tijdens deze seminars komen professionals bij elkaar om over een specifiek thema kennis te delen, kennis te vergaren en inspiratie op te doen. Naast het bijwonen van de interactieve presentaties, gegeven door experts, is het voor deelnemers mogelijk om met elkaar én met de sprekers te sparren. De bijeenkomsten vinden plaats op een locatie die goed past bij het thema, soms gecombineerd met een rondleiding.

Gerelateerde projecten

Dit vind je misschien ook interessant

Regelmatig wat geluk in je mailbox?

ja graag