agenda

Verbindingsdag Gezonde Scholen

uitdagingen en kansen voor gezonde scholen

Met: Thomas Bögl + Carina Nørregaard +

woensdag 11 november 2020 | 13:30 - 17:30

De opgave voor gezondere en duurzamere schoolgebouwen is nog nooit zo urgent geweest. Dat een groot deel van de onderwijsruimten lang niet altijd voldoet aan de minimumkwaliteit voor gezonde lucht, is iets wat door de huidige coronacrisis nog eens extra wordt benadrukt. Gepaard met de grootschalige renovatie- en verduurzamingsopgave die er ligt voor maatschappelijk vastgoed is dit hét moment om in actie te komen.

Stedenbouw & Architectuur en Duurzaam Gebouwd gaan daarom samen met haar partners in deze digitale Verbindingsdag op zoek naar de pijnpunten, de middelen en vooral de kansen die er liggen voor frisse en gezonde schoolgebouwen. Wat zijn de praktische oplossingen op gebied van ontwerp en installatie? Wat kunnen we bereiken met de investeringsimpuls die ons dit najaar staat te wachten? Hoe maken we in deze renovatieopgave de vertaalslag naar een algemene kwaliteitsverbetering voor scholen?

Op 11 november is Thomas Bögl één van de twee keynotes. Thomas gaat in op drie schoolgebouwen in ons portefeuille die op succesvolle wijze zijn vormgegeven om een duurzame en kwalitatieve lesomgeving te creëren. Lees hier meer over zijn presentatie.

Carina Nørregaard zal in een architectensessie meer vertellen over het project Lyceum Schravenlant in Schiedam. De sleutel om een gezond en leefbaar gebouw te realiseren ligt in de samenwerking. Aan de hand van dit project legt Carina uit hoe de samenwerking met de gebruikers heeft plaatsgevonden.

Lees hier alles over de Verbindingsdag en om je gratis aan te melden.

Gerelateerde projecten

Dit vind je misschien ook interessant

Regelmatig wat geluk in je mailbox?

ja graag