agenda

Publieksdialoog van de Nieuwe Utrechtse School

Hitte, klimaatverandering en onze gezondheid

Met: Thomas Bögl

donderdag 07 oktober 2021

Op 7 Oktober presenteert De Nieuwe Utrechtse School de derde publieksdialoog met dit keer als thema klimaatverandering en onze gezondheid.

Het wordt warmer op onze aarde, in het land, in de stad. Klimaatverandering heeft ernstige gevolgen voor de volksgezondheid. Onlangs plaatsten de redacteurs van meer dan 200 toonaangevende medische tijdschriften een oproep aan wereldleiders om meer te doen tegen klimaatverandering, wat zij zien als één van de allergrootste bedreigingen voor onze gezondheid. Maar wat doet toenemende hitte dan eigenlijk met onze gezondheid? Wat merken we daar eigenlijk zelf van in de stad waar we wonen? En, wat kunnen we eraan doen? We kunnen onze gebouwen aanpassen, hitte-gerelateerde ziektes beter behandelen, beleid proberen te beïnvloeden, of burgers aanzetten tot gedragsverandering middels kunst. Hoe kunnen we onze krachten bundelen om onze toekomst te beschermen? In deze derde publieksdialoog gaan onze sprekers met elkaar in gesprek over ‘hitte, gezondheid en onze toekomst.’

Een van de sprekers is Thomas Bögl, architect en partner bij LIAG architecten en bouwadviseurs. Thomas is gespecialiseerd in duurzaam en circulair ontwerpen en bouwen en is de architect van het Prinses Maxima Ziekenhuis voor kinderoncologie in Utrecht. Hij adviseert de overheid op het gebied van de transformatie van de bouwsector naar een circulaire economie. Thomas Bögl zal spreken over circulair ontwerpen en bouwen.

Gerelateerde projecten

Dit vind je misschien ook interessant

Regelmatig wat geluk in je mailbox?

ja graag