agenda

Opening auditorium Prinses Máxima Centrum

Dé plek voor overdracht en kennis

woensdag 27 november 2019

Op 27 november 2019 opent het Prinses Máxima Centrum officieel haar auditorium. Dé plek waar alle deskundigen op het gebied van kinderen en kanker uit de hele wereld kennis en ervaring kunnen uitwisselen en overdragen.

Bovenop het dak van de research afdeling van het Prinses Máxima Centrum is het tweelaagse auditorium gebouwd. Dit auditorium is vormgegeven als een collegezaal in een ‘sikkelvormige’ opstelling waar plek is voor zo’n 250 mensen, inclusief een regiekamer ten behoeve van live-streaming, montage en redactie. Tevens zijn er twee ruimtes voor het multidisciplinair overleg van de zorgprofessionals.

Het geheel is een professionele ingerichte plek waar zorg, research, de academy en de Foundation intensief kennis overdragen, binnenhalen en delen met de buitenwereld.

Het auditorium wordt ook voorzien van een ontvangstruimte met faciliteiten voor catering en om groepen bezoekers te ontvangen. Voor externe bezoekers is een lift ‘buitenom’ aangelegd zodat de gasten niet het gevoel hebben de dagelijkse gang van zaken in het centrum te verstoren.

’s Middags wordt het auditorium geopend met een publiekslezing door de gaande wetenschappelijk directeur Hans Clevers en de nieuwe wetenschappelijk directeur Alexander Eggermont. Het event is op uitnodiging.


Achtergrond

Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie is een uniek centrum waar alle hoog complexe zorg en research voor kinderen met kanker bij elkaar komt. Het heeft een grenzeloze ambitie. Namelijk alle kinderen met kanker genezen, met een optimale kwaliteit van leven.

Daarbij hoort ook het bijdragen aan kennisdeling op het gebied van de kinderoncologie. De researchafdeling doet dat onder meer door middel van presentaties, colleges en bijeenkomsten. De academy door middel van interne en externe lessen en de zorg door (patiënt-) besprekingen met specialisten waar ook ter wereld. Uiteraard profiteren deze groepen onderling van actieve kennisdeling, die mogelijk wordt gemaakt door de open indeling van het centrum en de focus op samenwerken. Om plek te bieden aan deze doelgroepen en hun wensen én om de ambities waar te maken, is het auditorium gebouwd. Nu heeft het de capaciteit om bijvoorbeeld congressen te organiseren op terreinen waar er nog behoefte is aan kennis op kinderoncologisch gebied.

Gerelateerde projecten

Dit vind je misschien ook interessant

Regelmatig wat geluk in je mailbox?

ja graag