agenda

Fietstour AetA

Fietstocht langs het verleden van LIAG en een blik vooruit

Met: Peter Donkers

vrijdag 15 mei 2020 | 13:00 - 17:00

Samen met architectuurvereniging Architectura et Amicitia organiseren wij een fietstour langs door ons gerealiseerde projecten in Den Haag. De tour brengt je langs het verleden van LIAG en we kijken vooruit: een selectie van karakteristieke gebouwen in Den Haag zowel uit de beginjaren van de hand van Dirk Roosenburg als uit de recentere jaren van LIAG. Wat kenmerkt deze gebouwen? Hoe zorgen wij ervoor dat een gebouw een positieve bijdrage levert aan de omgeving? En hoe zien wij de invloed van het bouwen op de toekomst en het milieu?

Al meer dan een eeuw lang zijn wij toegewijd aan het realiseren van duurzame, flexibele en toekomstbestendige gebouwen. LIAG is in 1919 opgericht door Dirk Roosenburg, tijdgenoot van architecten als Dudok, Oud en Rietveld. Zijn visie was niet anders dan die van LIAG vandaag: gebouwen ontwerpen die mensen gelukkig maken en waarde toevoegen aan de maatschappij.

Veel van zijn gebouwen zijn inmiddels rijksmonument, waaronder het voormalig hoofdkantoor van Philips en de Lichttoren in Eindhoven en het Apollo House in Amsterdam. Ook Den Haag kent vele gebouwen die door Roosenburg/LIAG zijn gemaakt: villa Windekind, het voormalige Hoofdkantoor KLM (nu Plesmangebouw) en het Provinciehuis. Recentere projecten zijn o.a. de Veiligheidspost Laakhaven, ROC Mondriaan en het Voedingscentrum. In totaal zijn er wel meer dan 30 projecten in de Hofstad gerealiseerd.

o.a. Dirk Roosenburg (kleinzoon van en oud-partner LIAG) zal een lezing geven: een persoonlijk portret over zijn opa en zijn oeuvre. Een rondleiding door het voormalige KLM Hoofdkantoor en het circulaire ingerichte Voedingscentrum maken onderdeel uit van de tour.

Om deel te nemen aan de fietstocht, moet je lid zijn van AetA. Meer informatie vind je hier.

Regelmatig wat geluk in je mailbox?

ja graag